Paula Herlo și Cristian Leonte, la datorie în plină pandemie! Cum reușesc să se protejeze de coronavirus, deși merg zilnic la job: "Da, mă tem. Pentru că am vorbit cu bolnavii de COVID-19" / INTERVIU

Publicat pe de Oana Pantazi

Paula Herlo se află, în aceste momente, la datorie. La fel și soțul ei, Cristian Leonte. Jurnalista recunoaște însă că, paradoxal, pandemia de coronavirus a adus în viața sa și câteva lucruri bune, iar asta pentru că ea partenerul ei de viață au reușit să petreacă mai mult timp împreună.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Paula Herlo și Cristian Leonte se numără printre jurnaliștii care, în această perioadă se află pe baricade. Parteneri și acasă, și la serviciu, cei doi împart bune și rele de 15 ani. Autoizolarea în care au stat o vreme a schimbat însă lucrurile în bine în familia lor…

Paula, faci parte dintre jurnaliștii care în aceste zile se află pe baricade. Ce a schimbat pandemia în viețile noastre, ale tuturor, știm deja, ce nu știu telespectatorii e cum se văd lucrurile, acum, din cealaltă parte a ecranului…

Suntem mai puțini în redacție. Ne-am distanțat unii de alții și ne filtrăm cuvintele prin măști de protecție. Pe mine și colegii de la România, te iubesc! pandemia ne-a întors la jurnalele Știrile PROTV. Alături de colegii noștri din redacție am acoperit evenimentele zilnice generate de coronavirus și ne-am bucurat de emoțiile pe care ți le dă un jurnal de știri.

Citește și: Florin Piersic, primele declarații după ce s-a zvonit că ar fi murit: „Mă odihnesc eu forțat de virus, da…”

Paula și colegii ei de la emisiunea „România, te iubesc!”

„Da! Mă tem. Pentru că am vorbit cu bolnavii loviți de COVID-19”

Lucrezi în televiziune de mai bine de două decenii și, sunt convinsă, ai întâlnit multe povești tulburătoare… Pe o scară de la 1 la 10 unde ai poziționa ce trăim noi acum și cum crezi că vor fi viețile noastre post-pandemie?

Clar 10. N-am mai trăit o astfel de criză, o criză care ne-a schimbat și va schimba și viața de după. Virusul a intrat în lumile noastre și ne-a forțat să ne oprim puțin din goană. Am stat în cele două luni de la instaurarea stării de urgență și m-am bucurat de liniștea de pe străzi. N-am mai auzit zgomotul de fond al vieții aglomerate de până atunci. Și, după foarte mulți ani, m-am odihnit.

Lupta cu un inamic nevăzut creează un handicap greu de depășit. Nu știm exact cu ce ne confruntăm și mai ales când vom ieși din asta. Spune-mi sincer, te temi?

Da! Mă tem. Pentru că am vorbit cu bolnavii loviți de COVID-19 și mi-au descris simptome greu de imaginat. Mă tem pentru că e o boală complet necunoscută specialiștilor și, mai ales, mă tem pentru că mama e în categoria de risc și nu mi-aș putea imagina un scenariu în care ea ar fi lovită de boală.

Citește și: Pandemia de coronavirus a schimbat-o mult pe Raluca Bădulescu! Pentru prima oară în viață, vedeta face sport: „Fac zilnic un program de 20 de minute de exerciții” INTERVIU

Paula Herlo și soțul ei, Cristian Leonte

„Perioada asta de pauză ne-a priit”

Tu și Cristian sunteți împreună zi-lumină, dat fiind că sunteți colegi de serviciu de 15 ani. Nu e ușor pentru doi parteneri să lucreze împreună, asta-i clar, și bănuiesc că și presiunea din ultimele două luni și-a pus amprenta… Cum vă descurcați?

Îmi amintesc că în prima zi de autoizolare impusă de companie eram în bucătărie și ne-am dat seama că, de fapt, intrăm într-o nouă etapă a vieții noastre. Pe noi ne-a ajutat că am stat mai mult împreună, pentru că lucrăm în contratimp: eu ziua și el seara. Rareori avem momentele noastre de liniște, în care să stăm de vorbă și să punem țara la cale. Ei bine, perioada asta de pauză ne-a priit. În plus, mi-a plăcut și faptul că în săptămânile în care eram în redacție am avut ocazia să-mi salut soțul la televizor. (zâmbește)

S-a întâmplat vreodată să aveți păreri total diferite într-o privință profesională? Sunt curioasă cine cedează primul de obicei…

Sigur că da. Nu cedează niciunul. Fiecare rămâne cu părerea lui. Nezdruncinată. (râde)

… Dar acasă? Cine este veriga slabă' când apar disensiuni?

Eu sunt mai orgolioasă. Recunosc! „Cer scuze anticipat pentru toate neplăcerile pe care le-am creat', vorba fostului ministru al Educației, Liviu Pop. (zâmbește)

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter