[FOTO] "Pozitia copilului" a avut premiera de gala in Romania

Publicat pe

Luni seara, cel mai asteptat film al momentului, „Pozitia Copilului”, recent recompensat cu premiul Ursul de Aur la Festivalul de film de la Berlin, a avut premiera de gala la Teatrul National din Bucuresti.

 

Regizorul Calin Peter Netzer si echipa filmului au pasit pe covorul rosu, alaturi de personalitati, precum regizorul Nae Caranfil, soprana Angela Gheorghiu, Andreea Raicu, Amalia Enache si Dana Razboiu.  De asemenea, au fost prezenti Ivan Patzaichin, Cristian Topescu si Alina Dumitru – care au sprijinit filmul in campania „Sustine Romania la Berlinala”.

 

Vedetele sustin filmul romanesc la Festivalul de la Berlin

 

Pana la inceperea proiectiei, spectatorii au putut urmari in foaierul teatrului celebrul trofeu Ursul de Aur, cu care filmul a fost recompensat la Festivalul de film de la Berlin, unde a obtinut deasemenea si Premiul FIPRESCI. Apoi, dupa un scurt discurs al lui Cristian Topescu, filmul a inceput si cei peste 1.000 de invitati au urmarit o poveste puternica si emotionanta despre dragostea bolnavicioasa si sufocanta a unei mame pentru fiul ei, dar si o subtila radiografie a noului high-class romanesc.

La finalul proiectiei, aplauzele au curs minute in sir pentru regizorul Calin Netzer si intreaga echipa a filmului, care a urcat pe scena. Actrita Luminita Gheorghiu, cea pe umerii careia se „sprijina” tot filmul,  a tinut sa multumeasca profesoarei de actorie care a pregatit-o pentru admiterea la facultate si care i-a fost mereu alaturi.

 

Echipa filmului:

Calin Peter Netzer (scenariu si regie), Ada Solomon (producator), Razvan Radulescu (scenariu), Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Natasa Raab, Ilinca Goia, Florin Zamfirescu, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu, Vlad Ivanov (actori), Oana Giurgiu (coproducator), Valentino Rudolf (producator executiv), Andrei Butica (imagine), Cristian Tarnovetchi (sunet), Dana Lucretia Bunescu (montaj si editare sunet), Irina Marinescu (costume), Dana Roseanu (machiaj), Malina Ionescu (scenografie).

 

Citeste in numarul de martie al revistei VIVA! interviuri in exclusivitate cu Bogdan Dumitrache si Luminita Gheorghiu

 

[FOTO] "Pozitia copilului" a avut premiera de gala in Romania[FOTO] "Pozitia copilului" a avut premiera de gala in Romania

 

Foto: Cristi Duminecioiu

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter