Berlinala 2013: Talentul invinge intotdeauna

Publicat pe

Se intorsesera acasa cand au fost anuntati, cu o seara inainte de Gala de premiere a festivalului, ca trebuie sa revina la Berlin. Ei sunt protagonistii filmului „Pozitia copilului' si unul dintre motivele pentru care pelicula a castigat Ursul de Aur.

63th Berlinale - Child's Pose Photocall

 

Luminita Gheorghiu

 

La Berlin ati fost prezenta la premie­ra „Pozitia copilului, dar ati lipsit de pe scena atunci cand filmul a fost de­clarat castigator. De ce nu ati partici­pat la gala?

Dupa premiera ne-am intors cu totii acasa, apoi am fost rechemati la Berlin peste cateva zile. Eu a trebuit sa rezolv niste lucruri in Romania si nu am mai putut pleca. Dar acum premiul a venit acasa si ii apartine intregii echipe. Ur­sul a venit! Astept premiera oficiala din Bucuresti si atunci o sa facem o petrecere de pomina!

 

In prima jumatate a filmului, Cornelia e un personaj antipatic, dominant, iar fiul ei pare victima comportamentului mamei. Cat de greu este sa jucati un astfel de personaj care poate trezi an­tipatia publicului?

Personajele negative sunt foarte intere­sante, dar, in acest caz, victima reala  este Cornelia. Se lasa folosita de baiatul ei, Barbu, si de sotul ei, domnul Fagarasanu. I se pun in spate tot felul de lucruri pe care ea le rezolva. E foarte usor pentru Barbu sa ceara ajutorul intr-o situatie si sa il refuze in alta. Daca ai putere sa te rupi de duritatea acestei mame, rezolva-ti singur proble­mele. De ce o parasesti in clipa in care te-a scapat de puscarie? A, o parasesti cand ti-e usor? Sunt tineri care isi iau viata in propriile maini la varste fragede, si atunci nu mai exista parinti care domina.

 

Bogdan Dumitrache

 

Ne intoarcem putin in timp… se anunta marele premiu la Berlin. Desi a fost un moment fabulos, istoric, chiar, in acest context, mi s-a parut ca ati fost destul de rezervati in reactii. Cum de ai fost atat de… calm?

Asa a parut? Cred ca eram atat de coplesiti de emotii, incat n-am mai avut reactii. Noi eram cu totii in tara vineri si am primit un telefon ca ar tre­bui sa ne intoarcem la Berlin pentru festivitatea de premiere. Am banuit ca luam un premiu, dar habar nu aveam ce. Apoi, pe masura ce festivitatile  inaintau si ne apropiam de premiile mari, emotiile erau de nestapanit. Cum ar veni, eram muti de emotie.

Cate apeluri nepreluate aveai dupa ce ai coborat de pe scena? Ce mesaje de felicitari ai primit?

Cand am coborat de pe scena aveam 39 de apeluri pierdute, imi aduc aminte exact. Ulterior a sunat telefonul cateva ore aproape incontinuu. Am primit multe mesaje de felicitare, eram atat de bucuros, incat toate mi s-au parut foar­te frumoase si le multumesc tuturor.

 

Interviuri de Oana Popoiag si Raluca Tamas

Foto: Hepta

 

Citeste interviurile cu actorii Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache in noul numar al revistei VIVA!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter