Postul Paștelui. Rețetă ușoară pentru un chec delicios de post, fără ouă și lapte

Publicat pe

Checul este unul dintre cele mai populare deserturi românești. Este gustos, dar mai ales rapid de făcut, chiar și de cele mai nepricepute gospodine. În perioada Postului Paștelui, când ne abținem de la lapte și ouă, putem găti un chec delicios, de post, fără ingredientele interzise în post.

INGREDIENTE pentru checul de post

250 g făină

50 g amidon

1 pachet praf de copt

200 g zahăr tos

120 ml lapte de orez cu cocos (NU folosiți lapte de cocos din doze metalice!)

100 ml apă minerală

80 ml ulei

1 linguriță pastă de vanilie

1 linguriță pudră de coajă rasă de portocale (sau coajă proaspătă de la portocală bio)

Pentru a crea efectul marmorat:

15 g pudră de cacao neagră

2-3 linguri lapte de orez cu cocos

1 linguriță rom – alcool sau 1/2 linguriță esență rom

PREPARAREA checului de post

Într-un bol se amestecă toate ingredientele solide, respectiv făină, amidon, zahăr, praf de copt, iar în alt bol cele lichide: laptele vegetal cu ulei, apă minerală și pastă de vanilie

Amestecul lichid se pune peste cel solid, adăugând coaja de portocale și se mixează până se obține o compoziție omogenă.

Ulterior, împărțiți aluatul în două părți aproximativ egale. În amestecul dintr-un bol se adaugă cacao, rom și două linguri de lapte vegetal.

Se pune o lingură generoasă de aluat alb în tava tapetata cu hârtie de copt, în mijlocul ei o lingură de aluat cu cacao, apoi continuați să puneți alternativ cele două feluri de aluat, având grijă să puneți mereu în mijlocul aluatului pus înainte.

Se coace checul în cuptorul preîncălzit la 180°C 45 minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

sursa: divainbucatarie.ro

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter