Prințesa Diana – prețul mult prea scump al fericirii... De ce se crede că a fost omorâtă

Publicat pe de Oana Enache

Anul acesta se împlinesc 22 de ani de când „Prințesa inimilor nu mai este printre noi, iar teoriile privind moartea dramatică a celei mai iubite prințese din toate timpurile nu se mai sfârșesc. Omenirea nu vrea și nu poate să creadă că Diana a fost victima unui accident…

Pe 29 iulie 1981, 750 de milioane de telespectatori priveau, copleșiți de emoție, cum Diana Spencer, o tânără de doar 20 de ani, îmbrăcată într-o rochie de mireasă ce costase 9.000 de lire, cu o trenă lungă de 8 metri, îi spunea DA la altar Prințului Charles, viitorul moștenitor al Coroanei Britanice, devenind Prințesa de Wales. Acela a fost însă unul dintre puținele momente fericite ale vieții ei cu Charles, singura ei alinare fiind Prințul William, născut la aproape un an de la nuntă, și Prințul Harry, venit pe lume doi ani mai târziu. Restul vieții sale a fost un scenariu dramatic de telenovelă, cu sfârșit halucinant. (…)

Coperta VIVA! mai

Numărul mai al revistei VIVA! poate fi găsit la toate standurile de difuzare a presei.

Teoriile conspirației

De ce se crede cu atâta tărie că Diana ar fi fost omorâtă? De acest lucru era chiar și ea convinsă, dat fiind că, după separarea de Charles, i-a trimis un bilet valetului său în care făcea o predicție aproape înspăimântătoare – se temea că cineva îi va înscena un accident de mașină, că frânele mașinii vor fi slăbite… Moartea ei urma să îi dea lui Charles cale liberă pentru a se însura cu Camilla, iubirea vieții lui, ceea ce, ulterior, a și făcut!
O altă teorie (susținută și de tatăl lui Dodi Al-Fayed) spune că Familia Regală britanică nu ar fi fost deloc încântată de faptul că William, moștenitorul tronului, și fratele său Harry vor avea o soră sau un frate de origine arabă (pentru că se zvonea că Diana era însărcinată) și că nu a fost o întâmplare că miliardarul egiptean Dodi Al-Fayed ar fi pierit, de asemenea, în accident. O altă variantă vorbește despre un asasinat pus la cale de MI6, al cărui informator ar fi fost șoferul mașinii, care și-a pierdut, și el, viața în accident. Se spune că acesta ar fi fost orbit cu farurile, după ce serviciile secrete britanice ar fi blocat drumul și ar fi direcționat mașina în mod intenționat spre acel pod.
Mai mult, ambulanța în care s-a aflat Diana, care a mai trăit patru ore de la accident, nu s-a oprit la cel mai apropiat spital, în timp ce prima ambulanță sosită n-a preluat-o… Explicația, credibilă, de altfel, a fost că nu era utilată cu aparatura necesară.
Mohamed Al-Fayed, tatăl lui Dodi, susține că Trevor Rees-Jones, bodyguardul acestuia, a știut despre premeditarea accidentului și nu a făcut nimic să-l împiedice, iar apoi a acoperit toate detaliile, fiind amenințat cu moartea de Serviciile Secrete. Nu în ultimul rând, a apărut varianta că paparazzii sunt cei care au aranjat scena, de dragul pozelor exclusive, și din cauza lor ar fi avut avut loc accidentul.
Greu de stabilit adevărul și la fel de greu de stabilit vinovații, cert este că Prințesa Diana nu a mai apucat să fie fericită și nici să-și vadă nepoții, în timp ce Charles se va urca pe tron alături de femeia vieții lui. Acesta este prețul fericirii sale, pe care l-a plătit Diana…

Citiți materialul integral în numărul de mai al revistei VIVA!

Prințesa Diana – prețul mult prea scump al fericirii... De ce se crede că a fost omorâtăPrințesa Diana – prețul mult prea scump al fericirii... De ce se crede că a fost omorâtă

Foto: Hepta, Northfoto 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter