Ce se întâmplă în procesul "Prăjiturii cu ecler" dintre bucătăresele Jamila și Laura Laurențiu: "Ar trebui să se judece cu YouTube"

Publicat pe

Ce se întâmplă în procesul „Prăjiturii cu ecler” dintre bucătăresele Jamila și Laura Laurențiu. Scandalul „prăjiturii cu ecler” dintre vlogerițele Jamila și Laura Laurențiu s-a mutat în sala de judecată, în 2019. Totul a pornit de la un clip ce prezintă o rețetă pentru eclere. Clipul Jamilei a fost eliminat de pe platforma YouTube, după ce Laura a raportat materialul. Ulterior Jamila a dat-o în judecată pe rivala sa, pentru daune. Iată ce s-a întâmplat la noul termen din proces, ce a avut loc pe 18 ianuarie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ce se întâmplă în procesul „Prăjiturii cu ecler” dintre bucătăresele Jamila și Laura Laurențiu. În 2019, Jamila, celebra gospodină de pe YouTube, a depus plângere la Tribunal, împotriva unei alte bucătărese influente, Laura Laurențiu. Jamila i-a cerut daune Laurei Laurențiu, după ce aceasta i-a raportat un clip ce conținea o rețetă pentru prăjitură cu ecler, pe motiv că l-ar fi copiat de la ea. Jamila a pierdut procesul, dar a făcut apel, așa că procesul „Prăjiturii cu ecler” a continuat cu un nou termen, la data de 18 ianuarie. Judecătorii vor da sențința definitivă pe 2 februarie. Iată care au fost concluziile avocaților.

Ce se întâmplă în procesul "Prăjiturii cu ecler" dintre bucătăresele Jamila și Laura Laurențiu: "Ar trebui să se judece cu YouTube"Ce se întâmplă în procesul "Prăjiturii cu ecler" dintre bucătăresele Jamila și Laura Laurențiu: "Ar trebui să se judece cu YouTube"

Ce se întâmplă în procesul „Prăjiturii cu ecler” dintre bucătăresele Jamila și Laura Laurențiu

Procesul „Prăjiturii cu ecler” a continuat după ce Jamila a făcut apel la sentința inițială. Jamila a solicitat în primă fază ca rivala sa, Laura Laurențiu, să-i plătească 1.000 de euro daune morale. Jamila a menționat că a fost prejudiciată cu 2.000 de euro după ce Laura i-a raportat clipul, chiar dacă înregistrarea a revenit pe platformă 17 zile mai târziu. Avocatul Jamilei cerut în fața completului de judecată anularea sau schimbarea sentinței.

Citește și: Jamila se apără, după ce a fost acuzată de furt: „Schimbul de replici mi-a dat de gândit”

Citește și:Ce mănâncă zilnic Răzvan Popescu, după ce a slăbit 50 de kilograme:„Când mă uit în oglindă…’. Cum arată acum

Citește și:Octavia Geamănu s-a întors la Antena 1, în plin proces cu postul TV:'Nimeni nu are dreptul să își bată joc de cariera ta' / Susține că a fost într-un concediu prelungit

Solicităm retrimiterea la Tribunalul București pentru a se judeca fondul așa cum trebuie și anume pe abuzul de drept intelectual prin raportarea pârâtei către YouTube și încălcarea dreptului de autor al reclamantei', a spus Dumitru Călinoiu, potrivit Libertatea.ro.

Ce a spus avocatul Laurei Laurențiu

Laura Laurențiu a susținut că Jamila ar fi copiat clipul ei din 2016 pentru rețeta prăjiturii cu ecler. Rivala Jamilei a mai menționat că raportarea unui clip pe YouTube nu atrage implicit eliminarea materialului și că acest aspect a fost decizia platformei în cauză.

„Fapta ilicită nu există. Clienta mea a raportat la YouTube o posibilă încălcare a dreptului de autor, dar eliminarea videoclipului reclamantei a fost decisă de YouTube, nu de clienta mea. Așa că reclamanta ar trebui să se judece cu YouTube', a susținut Claudia Vasii-Kolla. 

Jamila, obligată iniațial să plătească 5.000 de lei Laurei Laurențiu

Jamila, pe numele real Geanina Stancu-Avram, este una dinatre cele mai cunoscute bucătărese de pe YouTube și are două milioane de fani. În 2019, Jamila a postat un clip ce conținea o rețetă de prăjitură cu ecler, în cadrul unei campanii publicitare. După ce Laura Laurențiu a raportat materialul Jamilei, clipul respectiv a fost eliminat pentru 17 zile, de pe platforma YouTube. Jamila a acuzat-o în instanță pe Laura Laurențiu că i-a raportat abuziv materialul.

Avocatul Laurei Laurențiu a menționat la momentul respectiv că” simplul fapt al raportării videoclipului către reţeaua YouTube nu a dus automat la întreruperea difuzării videoclipului, hotărârea de a întrerupe difuzarea acestuia pe canalul YouTube aparţine acestui canal şi astfel, fapta ilicită nu există'.

Tribunalul Bucureşti a respins inițial cererea Jamilei și a obligat-o să plătească Laurei Laurențiu cheltuieli de judecată de 5.000 de lei.


 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter