Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Prințul Philip au împlinit 70 de ani de căsnicie!

Publicat pe

Astăzi este o zi importantă pentru familia regală, dar și pentru cetățenii britanici – Regina Elisabata a II-a și Prințul Philip au împlinit 70 de ani de căsnicie. Cei doi au marcat momentul printr-o… zi liberă de la îndatoririle regale, dar și printr-o ședință foto de excepție.

 

Sunt extrem de puțini cei care se pot lăuda cu o căsnicie longevivă, cuplurile ce prind 50 de ani de conviețuire fiind extrem de rare. Iată însă că suverana Marii Britanii a ajuns la o performanță extrem de greu de egalat – Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip  aniversează astăzi 70 de ani de căsnicie!

 

Poveștile de dragoste începute în copilărie și adolescență au, de obicei, puține șanse să se materializeze, însă Elisabeta a II-a, suverana Marii Britanii, nu doar că a rămas alături alături de prima sa iubire, ci  astăzi aniversează, alături de Prințul Philip, nunta de platină, 70 de ani de căsnicie! Elisabeta a II-a și-a cunoscut viitorul soț pe vremea când avea 13 ani, la nunta unei verișoare, Prințesa Marina a Greciei. A fost dragoste la prima vedere, tânăra prințesă corespondând cu Prințul Philip, în vârstă de 18 ani, pe toată perioada adolescenței. În anul 1946, Regele George a fost de acord cu căsătoria, cu condiția ca tânăra Elizabeth să aștepte până la împlinirea vârstei de 21 de ani.

 

70 de ani mai târziu, cei doi foști tineri îndrăgostiți, care s-au căsătorit pe 20 noiembrie 1945, la Westminster Abbey, au patru copii, opt nepoți și șase strănepoți, Regina Elisabeta a II-a continuând să conducă destinele Marii Britanii cu o mână de fier. Deși, cu siguranță, pe parcursul celor 70 de ani cuplul a trecut prin nenumărate încercări, Elisabeta a II-a și Prințul Philip sunt un cuplu extrem de unit, iar asta se observă și din fotografiile date publicității de Palatul Buckingham cu ocazia aniversării lor de platină. Astăzi, cei doi soți și-au luat o zi liberă de la îndatoririle regale și s-au lăsat pe mâna fotografului Casei Regale. Atât suverana, cât și Prințul Philip sunt relaxați și zâmbitori, dar și extrem de eleganți. Elisabeta a II-a a ales să poarte pentru eveniment o rochie creată de designerul Angela Kelly, la care a accesorizat o broșă pe care i-a dăruit-o Prințul Philip în anul 1966. Ce dovadă mai mare de dragoste și prețuire poate exista?

Oana Pantazi

Foto Hepta, Instagram

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Prințul Philip au împlinit 70 de ani de căsnicie!Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Prințul Philip au împlinit 70 de ani de căsnicie!

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter