Ce relație este acum între Mircea Baniciu și Nicu Covaci, după 30 de ani de ceartă: "S-au întâmplat lucruri neașteptate și..."

Publicat pe

Mircea Baniciu a vorbit, recent, despre relația pe care o are în prezent cu Nicu Covaci, după 30 ani de zile de ceartă. Cei doi s-au împăcat în primăvara anului trecut și spuneau atunci că au pus stop certurilor. Deși au încercat să reia relația și să îngroape securea războiului, Mircea Baniciu spune că ciorba reîncălzită nu mai are același gust.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Nicu Covaci și Mircea Baniciu au fost la cuțite timp de 30 de ani, spre dezamăgirea fanilor Phoenix. Însă, minunea s-a întâmplat și artiștii s-au împăcat. Cu toate astea, relația lor rămâne una rezervată și nu are cum să mai fie ca la început, spune Mircea Baniciu.

Ce relație este acum între Mircea Baniciu și Nicu Covaci, după 30 de ani de ceartă: "S-au întâmplat lucruri neașteptate și..."Ce relație este acum între Mircea Baniciu și Nicu Covaci, după 30 de ani de ceartă: "S-au întâmplat lucruri neașteptate și..."

Cum se înțeleg acum Mircea Baniciu și Nicu Covaci

Prezent la avanpremiera filmului Phoenix: Povestea, Mircea Baniciu a povestit care este relația din prezent cu Mircea Baniciu. Întrebat ce l-a deranjat cel mai mult la Nicu Covaci, Mircea Baniciu a răspuns:

Multe lucruri. Este mult de povestit aici, dar, din păcate, nici nu vreau să mă apropii de subiectul acesta pentru că este destul de bizar. În orice caz, în ce mă privește sau întâmplat lucruri neașteptate, lucruri la care nu m-am gândit niciodată și acelea încep cu plecarea lor.

Niciodată nu mi-aș fi imaginat că se poate întâmpla lucrul acela. Și după aceea, pe tot parcursul anilor au intervenit altele. Aici mă refer la întâmplări după întoarcerea lor de peste graniță. După ce au revenit a fost mult mai complicat să legăm ceea ce ar fi trebuit legat pentru ca trupa să aibă atmosfera din vremurile bune„, a declarat Mircea Baniciu pentru fanatik.ro.

Se potrivește foarte bine proverbul neaoș românesc care zice că 'Ciorba reîncălzită nu are cum să mai aibă același gust!', a mai spus Baniciu.

Citește și: Mircea Baniciu și Nicu Covaci, scandal în prag de sărbători:’Eu nu suport trădarea’

Citește și: Nicu Covaci și Mircea Baniciu s-au împăcat după 30 de ani și au reunit Phoenix: „Fără certuri și scandaluri!'

Citeste si: Mircea Baniciu și Nicu Covaci, din nou împreună după 30 de ani, în filmul biografic Phoenix

Mircea Baniciu a îngropat securea războiului cu Nicu Covaci

Nu au apucat să vadă filmul împreună, având în vedere că Nicu Covaci locuiește în Spania, dar Mircea Baniciu spune că el a îngropat securea războiului cu acesta.

Da, bineînțeles! Eu nu am avut nicio secundă… între mine și ei nu a fost niciodată un război, a fost disensiuni. Niște păreri diferite„, a mai spus Baniciu.

Totuși, întrebat dacă va mai face piese împreună cu Nicu Covaci, Mircea Baniciu a răspuns:

„Împreună, nu știu! Dar, fiecare dintre noi cred că da! Eu mai lucrez cu Ioji Kappl, cu basistul. Am scos și un album important care sună bine și care trebuie încă promovat. Eu personal mi-am schimbat puțin studioul, mi-am făcut un pic de ordine în micul meu studio de acasă. Asta ca să-mi facă plăcere și să-mi vină idei”.

De ce s-au certat Mircea Baniciu și Nicu Covaci

În luna ianuarie a anului trecut, scandalul Phoenix s-a reaprins după ce Nicu Covaci i-a numit trădători pe Mircea Baniciu și Josef Kappl, foștii membri ai trupei. Mircea Baniciu este de părere că publicul nu va mai avea niciodată șansa de a vedea trupa în vechea sa componentă. Artistul a făcut parte din trupa Phoenix în urmă cu mai bine de 35 de ani.

Potrivit lui Mircea Baniciu, problemele ar fi început după ce Nicu Covaci i-a dat în judecată pe majoritarea celor din fosta trupă.

El ne-a acționat pe mai pe toți în instanță, încercând să ne îndepărteze cât mai mult posibil de cântecele marca Phoenix.În acest din ultim caz nu știu de ce a procedat așa Nicu Covaci‘, spus Mircea Baniciu, anul trecut.

Chitaristul din Timișoara a declarat că scandalul cu Nicu Covaci nu s-a sfârșit. După fuga majorității celor din trupa Phoenix din anii  70, Mircea Baniciu a preferat să rămână în țară. De asemenea, Mircea Baniciu a precizat că Nicu Covaci i-a cerut la tribunal 350.000 de euro fiindcă ar fi cântat piesele din repertoriul trupei.

Sigur că nu erau toate ale lui, dar le pusese pe toate pe numele său. Aici trebuie să recunosc că a fost cel mai deștept dintre noi. Fiindcă și-a însușit piesele și le-a înregistrat pe numele său. Marele meu noroc a fost faptul că judecătorii nu m-au forțat să-i plătesc suma cerută.

Altfel ar fi trebuit să-mi vând casa, ca să achit suma enormă cerută, care cred că a fost cea mai mare dintre toate. L-a dat în judecată până și pe colegul care l-a ajutat să trăiască o vreme în Germania, fiindcă nu i-a fost deloc ușor‘, mai precizează el.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter