Mircea Baniciu și Nicu Covaci, scandal în prag de sărbători: "Eu nu suport trădarea"

Publicat pe

Mircea Baniciu și Nicu Covaci sunt în plin scandal. Cel din urmă a făcut acuzații grave la adresa foștilor membrii ai trupei Phoenix, Mircea Baniciu si Josep Kappl. Ulterior, tatăl Anei Baniciu i-a răspuns pe măsură, motiv pentru care conflictul dintre cei doi artiști s-a reaprins. Ce acuzații își aduc cântăreții?

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Scandalul Phoenix s-a reaprins după ce Nicu Covaci i-a numit trădători pe câțiva foști membri ai formației alături de care a avut succes ani la rând. Contrele dintre Nicu Covaci și alți membrii trupei au loc deja de ani buni și se pare că scandalul nu s-a încheiat.

Mircea Baniciu și Nicu Covaci, scandal în prag de sărbători: "Eu nu suport trădarea"Mircea Baniciu și Nicu Covaci, scandal în prag de sărbători: "Eu nu suport trădarea"

Trupa Phoenix este una dintre cele mai apreciate formații din istoria folk-rock din România. Dacă în trecut formau o echipă nemaipomenită, în prezent, foștii membrii ai formației sunt la cuțite, iar conflictul dintre Nicu Covaci și Mircea Baniciu nu se mai termină.

Citește și: Cum a reacționat Mircea Baniciu când l-a cunoscut pe iubitul fiicei sale, Ana:„Ne-am izolat împreună'

Citește și: Cine este și cum arată mama Anei Baniciu.A fost căsătorită cu Mircea Baniciu timp de 4 ani

Citește și: Solista Mălina Avasiloaie a fost cerută în căsătorie după doar 5 luni de relație.Cine este viitorul ei soț

Citește și: Cine este Andrei Duțu, finalist X Factor.A studiat muzica în Anglia

Mircea Baniciu și Nicu Covaci, scandal în prag de sărbători

Nicu Covaci continuă să-i acuze pe foștii colegi de trupă Mircea Baniciu și Josep Kappl. Recent, liderul trupei Phoenix a făcut declarații acide la adresa celor doi. Artistul continuă să aducă în discuție problemele legate de bani pe care le are cu Baniciu și Kappl.

'Fiindcă anul viitor împlinim 60 de ani pregătim mai multe evenimente speciale. Nu voi invita la aceste eveniment pe cei care ne-au trădat. Eu nu suport trădarea și sunt de părere că un rău făcut voit trebuie pedepsit', anunța Nicu Covaci, la Timișoara, citat de pressalert.

La rândul lui, Josep Kappl l-a atacat pe Nicu Covaci, făcând declarații dure. 'Văd că, cu cât tăcem noi mai mult, cu atât mai mult se umflă-n pene Covaci! Noi nu am trădat pe nimeni ci ne-am despărțit la timp de cel care, după evadarea din țară, ne-a tratat ca pe sclavi, ne-a mințit și ne-a amenințat după ce i-am atras atenția asupra situației grave în care ajunsesem prin datoriile pe care le-am cauzat prin neachitarea chiriei. „, a spus Kappl.

Ce spune Mircea Baniciu despre Nicu Covaci

La rândul său, Mircea Baniciu a decis să facă dezvăluiri neștiute despre felul în care era tratat el, dar și alți membri ai trupei, de Nicu Covaci. Tatăl Anei Baniciu a avut replici dure la adresa fostului coleg de trupă.

'Mă tot întreb eu cu ce l-am trădat pe Nicu Covaci.  Numai trădătorii fug de greutăți, să nu uite că eu am rămas aici. Un mincinos mai mare ca ăsta nu a pomenit muzica rock românească. Atâtea minciuni pe care a trebuit să le suportăm, toți, nu doar eu… Minciună după minciună.„, a spus Mircea Baniciu, în exclusivitate pentru Fanatik.ro.

Nicu Covaci și Mircea Baniciu, despre fuga celor din trupa Phoenix

Mircea Baniciu a declarat pentru sursa citată mai sus că fuga membrilor din trupa Phoenix, în Germania, din noaptea dintre 1 și 2 iunie 1977, a însemnat momentul în care fost hărțuit de Securitate. 'După ce au fugit ei, au venit la mine, a doua zi dimineața – că erau prin jurul nostru turnători și atârnători cât cuprinde – doi civili, de la Securitate. M-au invitat în clădirea securității, la beci, la o discuție care a durat până a doua zi, de dimineață.', a povestit Mircea Baniciu.

Nicu Covaci are propria versiune despre acel moment. Artistul a declarat că Baniciu și Kappl mint în legătura cu perioada în care au fugit în Germania. Nu știa nimeni că plecăm!Nici ei nu știau, singura care știa era săraca maică-mea.(…)Și vine un… d-ăsta de Kappl să mă acuze pe mine, care mi-am riscat viața ca să îi fac oameni liberi. Dar îmi stric pofta de mâncare cu ei…', a spus artistul Nicu Covaci.

Sursa foto: Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter