Rusia a fost exclusă de la Eurovision 2022. Organizatorii au decis după atacul asupra Ucrainei

Publicat pe

Rusia nu va mai participa la Eurovision Song Contest. Uniunea Europeană de Radiodifuziune a declarat în urmă cu puțin timp că Rusia nu va mai fi primită în concurs. Eurovision este competiția anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

După atacul Rusiei împotriva Ucrainei, EBU a luat decizia ca Rusia să nu mai participe la Eurovision 2022. Deși, inițial, EBU anunța că nu are cum să-i interzică acestea să mai concureze, vineri, EBU a dat înapoi. Concursul Eurovision este o competiție muzicală care unește națiunile. De această dată, Rusia, nu se va mai număra printre celelalte țări.

Rusia a fost exclusă de la Eurovision 2022. Organizatorii au decis după atacul asupra UcraineiRusia a fost exclusă de la Eurovision 2022. Organizatorii au decis după atacul asupra Ucrainei

Decizia a fost luată în contextul în care participarea Rusiei la Eurovision ar putea discredita competiția. De asemenea, Finlanda nu va trimite concurenți la finala concursului în care Rusia nu are voie să participe.

Citește și: Costi Ioniță, prima reacție după scandalul de la Eurovision 2022:”Putem să fim pe ultimul loc”

Citește și: Decizia luată la Eurovision după ce s-a cerut descalificarea lui Costi Ioniță:„Conform legislației…'

Citește și: Andreea Bănică a ieșit din casă îmbrăcată în hainele soțului:„Lui nu-i mai vin'

Citește și: Andreea Antonescu, adevărul despre banii pe care i-a primit de la Survivor:”S-a plătit foarte bine…”

Rusia nu va mai participa la Eurovision 2022

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a anunțat vineri seara, că niciun artist rus nu va partiicpa la ediția Eurovision 2022. Decizia a fost luată după ce Rusia a invadat Ucraina. Organizatorii eveniemntului au primit multe solicitări din partea oamenilor care sunt de părere că Rusia nu are voie să participe la această competiție. De asemenea, radiodifuziunea publică din Ucraina, UA:PBC, a cerut la rândul ei să suspende statul rus. „După cum ştiţi, la 21 februarie 2022, Federaţia Rusă a decis să recunoască „independenţa' cvasi-republicilor în teritoriile Ucrainei.

Prin astfel de acţiuni, partea rusă a nesocotit dreptul internaţional şi Carta ONU. A mai încălcat suveranitatea şi integritatea teritorială a statului Ucrainei.

Astfel de acţiuni sunt rezultatul politicii agresive pe termen lung a Rusiei, care este pusă în aplicare prin propaganda presei ruse părtinitoare, inclusiv radiodifuzorilor EBU First Channel şi Compania de Radio şi Televiziune de Stat All-Russian', a declarat președintele UA:PBC Mykola Chernotytsky, potrivit mediafax.ro.

Rusia a fost exclusă de la Eurovision 2022

Rusia a invadat joi dimineață Ucraina, provocând până în momentul de față, sute de decese. Solicitarea retragerii Rusiei de la Eurovision 2022 a venit după ce Uniunea Europeană și alte țări au condamnat invazia statului rus. Concursul Eurovision ar trebui să unească țările și să le sărbătorească prin muzică. Ei bine, de această dată, Rusia a arătat că nu este interesată să unească statele.

Organizatorii Eurovision 2022 și-au schimbat părerea

Inițial, Uniunea Europeană de Radiodifuziune a anunțat joi, 24 februarie, că nu intenționează să împiedice Rusia să participe la evenimentul din acest an. Vineri, EBU și-a schimbat decizia și a anunțat că Rusia nu va fi prezentă în ediția de anul acesta.

Radiodifuzorul ucrainean UA:PBC a rugat uniunea de radiodifuziune să interzică Rusia să participe la concurs. Organizatorii au declarat joi că  că rămân dedicați „protejării valorilor unei competiții culturale care promovează schimbul și înțelegerea internațională, reunește publicul, celebrează diversitatea prin muzică și unește Europa pe o singură scenă'.

Sursa foto: Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter