Costi Ioniță, prima reacție după scandalul de la Eurovision 2022: "Putem să fim pe ultimul loc"

Publicat pe

Costi Ioniță a avut prima reacție după scandalul produs din cauza piesei sale la Eurovision. Artistul este compozitorul melodiei pe care Minodora, Claudia Pavel și Diana Bucșa o interpretează la Eurovision 2022. S-a creat o situație neplăcută, după ce melodia „România mea' risca să fie descalificată. Ce spune Costi Ioniță?

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Melodia cântată de cele trei artiste a fost lansată într-o altă orchestrație, în urmă cu 18 ani, ceea ce este interzis la Eurovision. Piesele care participă în cadrul concursului european presupune ca piesele să nu fie lansare înainte de 1 noiembrie. Așadar, o comisie TVR s-a întâlnit pentru a discuta problema și a decis ca melodia lui Costi Ioniță să nu fie descalificată.

Costi Ioniță, prima reacție după scandalul de la Eurovision 2022: "Putem să fim pe ultimul loc"Costi Ioniță, prima reacție după scandalul de la Eurovision 2022: "Putem să fim pe ultimul loc"

Mindora s-a declarat deranjată de această situație, mărturisind că s-a produs cu o nedreptate. De asemenea, artista a declarat că este extrem de mândră să reprezinte România la Eurovision 2022, mai ales că melodia este un patriotică. Ulterior, Costi Ioniță a avut și el o primă reacție.

Citește și: Decizia luată la Eurovision după ce s-a cerut descalificarea lui Costi Ioniță:„Conform legislației…'

Citește și: Scandal la Eurovision din cauza piesei lui Costi Ioniță:„Cea mai mare fraudă!'. Riscă să fie descalificată

Citește și: Ioana Năstase, agresată de o femeie într-un restaurant:”M-a agasat timp de 3 ore”

Citește și: Anamaria Prodan, replică acidă la adresa lui Reghe:”Se tăvălea ca o râmă și ne ruga să îl iertăm”

Costi Ioniță, despre scandalul iscat de piesa lui la Eurovision 2022

Costi Ioniță a reacâionat pe rețelele de socializare după ce melodia sa a creat un mare scandal la Eurovision 2022. Artistul s-a declarat deranjat de situația produsă, fiind de părere că cineva încearcă să îl descalifice. Costi a postat în mediul online un clip video în care vorbelte despre ceea ce s-a întâmplat. Cu toate astea, artistul este mulțumit că piesa sa nu a fost descalificată.

„Mă bucur că problema de la Eurovision a fost rezolvată și aceasta datorită faptului că există un juriu și o comisie de specialitate extraordinară, muzicologi și muzicieni desăvârșiți care au decizionat și, iată, că problema s-a rezolvat.Dar vreau să atrag atenția unui alt fapt, și anume că, de fiecare dată când un român vorbește frumos despre țara lui, face un proiect extraordinar, laudă valorile românești, laudă acest popor trebuie să existe un astfel de fenomen.',  a declarat artistul.

Costi Ioniță și-ar dori ca piesa lui să reprezinte România la Eurovision

Celebrul artist și-a exprimat dorința ca piesa lui să reprezinte România , la Torino, în luna mai a acestui an. Mai mult, Costi Ioniță a declarat că nu îl intersează locul pe care țara noastră în va ocupa.

„Trebuie să existe o reacție din partea nu știu cui de a denigra acest lucru, de a te duce în derizoriu, de a ne da în cap. Nu știu, poate o fi o conspirație. Nu cred în conspirații, dar iată că se întâmplă. De fiecare dată, de 30 de ani, când un român sau un grup de români patrioți vor să vorbească despre țara lor, se întâmplă astfel de fenomene, e ciudat.Vreau să mai spun un lucru. Și dacă ajungem la Eurovision, la Torino, și mergem cu un astfel de mesaj și vorbim despre România noastră frumoasă (…) e de ajuns. Putem să fim pe ultimul loc.', a mai spus Costi.

Piesa lui Costi Ioniță nu va fi descalificată

Comisia TVR a decis, în urma comisiei reunite pentru a analiza piesa compusă de Costi Ioniță, ca aceasta să nu fie descalificată și să meargă în semifinale. Piesa România mea a fost lansată în urmă cu 18 ani, dar cea de la Eurovision are o altă linie melodică și un alt aranjament orchestral.

„Refrenul piesei muzicale înscrisă în concursul Selecției Naționale Eurovision 2022 are o linie melodică diferită, în unele părți augmentată, în altele, diminuată sau cu motive total diferite.În această situație, membrii comisiei de contestații consideră, în unanimitate, că noua variantă a piesei muzicale înscrisă în concurs nu încalcă dispozițiile Regulamentului Selecției Naționale cu privire la perioada strictă de comunicare publică a cântecului, respectiv 1 Septembrie 2021, a fost anunțul făcut de TVR.

Sursa foto: Facebook

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter