Scandal la Eurovision din cauza piesei lui Costi Ioniță: „Cea mai mare fraudă!”. Riscă să fie descalificată

Publicat pe

Un nou scandal se prefigurează la Eurovision, de această dată din cauza piesei lui Costi Ioniță. Fanii concursului internațional de muzică au răbufnit în mediul online și au făcut unele acuzații grave. După finala ce a avut loc sâmbăta seara, internauții au susținut că melodia „România mea', ar fi, de fapt o reorchestrație după o melodie de acum 10 ani a artistului. Din acest motiv, aceștia cer descalificarea!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Un nou scandal se prefigurează la Eurovision, însă, de această dată din cauza piesei lui Costi Ioniță „România mea'. Totul s-a petrecut după semifinala de sâmbătă seara. Pe rețelele de socializare, dar și pe grupurile dedicate Eurovision-ului, ar fi apărut dovezi precum că melodia artistului, calificată de juriu, ar fi, de fapt, o reorchestrație după o piesă de acum 10 ani a cântărețului. Cele două melodii ar fi aproape unu la unu, însă orchestrațiile sunt diferite.

Scandal la Eurovision din cauza piesei lui Costi Ioniță: „Cea mai mare fraudă!'. Riscă să fie descalificatăScandal la Eurovision din cauza piesei lui Costi Ioniță: „Cea mai mare fraudă!'. Riscă să fie descalificată

Sâmbătă seara, Cream, Minodora și Diana Bucșa au fost în culmea fericirii. Piesa „România mea', cântată de ele și compusă de Costi Ioniță, s-a calificat în semifinala Eurovision România 2022. Atunci, juriul format din specialști a hotărât ca melodia să meargă mai departe în concurs. Astfel, se numără printre piesele care au șanse să ne reprezinte țara la Torino.

Citește și: Costi Ioniță participă la Eurovision cu piesa „România mea”.Cu ce artiste cântă

Citește și: Costi Ioniță, nominalizat la Premiile Grammy pentru a doua oară:”Nu știu câți români se pot lăuda cu acest lucru”

Citește și: Alexandru Arșinel, ajutat de colegii de la teatru să iasă din parcare:„Nu am putut să mă țin pe picioare'

Citește și: Adda a aflat de ce boală suferă, după ce medicii i-au pus inițial un diagnostic greșit:„A fost nevoie să îmi paralizeze…'

Scandal la Eurovision din cauza piesei lui Costi Ioniță

Internauții au răbufnit după semifinala Eurovision România 2022. Pe rețelele de socializare, dar și pe grupurile dedicate competiției ar fi apărut dovezi potrivit cărora melodia „România mea' ar fi fost cântată de Costi Ioniță acum 10 ani. Melodia ar fi avut atunci o orchestrație diferită însă, de manea.

Internauții susțin că melodia interpretată de Costi Ioniță acum 10 ani ar fi aproape unu la unu cu melodia „România mea'. Cântărețul ar fi schimbat însă orchestrația și ar fi înscris-o pentru a participa cu ea la Eurovision, anul acesta, în 2022. Potrivit regulamentului TVR, „piesele din concurs trebuie să nu fie lansate comercial şi/sau interpretate public (integral sau parţial) înainte de 1 septembrie 2021'.

Riscă să fie descalificată?

Așadar, acum, internauții au răbufnit în mediul online. Unii dintre fanii Eurovision au cerut descalificarea piesei lui Costi Ioniță, susținând că melodia „România mea' ar fi „cea mai mare fraudă'. De asemenea, pe adresa TVR ar fi fost trimise sesizări cu privire la această melodie.

„Cea mai mare fraudă, România mea, a trecut de juriul „specialist', însă încalcă regula precum piesa nu trebuie lansată înainte de 1 septembrie 2021. Această piesă nu ar fi trebuit calificată în semifinale, ci descalificată.

Alo, TVR! DESCALIFICARE! Să vină Minodora să zică că nu e adevărat, ci doar ni se pare! Nu uitați că Andra a fost descalificată pentru un refren!', a scris un internaut pe grupul Eurovision România, de pe Facebook.

Ce acuzații au făcut internauții

Un alt internaut a spus că Andra ar fi fost descalificată din concurs, în 2007, pentru un refren. Așadar, susține că și în cazul melodiei lui Costi Ioniță ar trebui procedat la fel.

„Este vorba că piesa a fost auzită înainte de 1 septembrie… regula EBU. Nu uita că Andra a fost descalificată pentru un refren, iar aici e mai mult decât un refren…piesa nu e plagiată, că e facută de același om, Costi Forzza, dar nu asta e problema.

Problema e că piesele pentru Eurovision nu trebuie să fie scoase înainte de septembrie anul precedent, și asta e o piesă veche de mai bine de 10 ani, doar pentru că s-au schimbat versurile, piesa tot aceeași îi. Și da, pe motivul că piesa era pe piață de o eternitate, ar trebui descalificată, că nu întrunește regulile concursului', a mai scris un internaut.

„Piesa România Mea trebuie să fie descalificată'

Alt internaut a transmis că melodia „România Mea' ar trebui descalificată cât mai curând și că ar fi inadmisibil ca aceasta să treacă mai departe în concursul muzical.

„Piesa România Mea trebuie descalificată cât mai repede! Nu este admisibil ca această piesă să meargă mai departe! Totuși juriul pentru ce a fost pus acolo doar ca să jignească și să oprească piesele bune ce ne puteau reprezenta? Sunt curios ce scuză are dl Faur acum? Mai are de lăudat aceasta piesă ce a fost lansată în urmă cu ceva ani? TVR se sesizează cineva?', a mai comentat un internaut pe rețelele de socializare.

Andra și Marius Moga au fost eliminați în 2007

Acum câțiva ani, în 2007, Marius Moga a fost acuzat la Eurovision că melodia „Dracula My Love', cântată de Andra și Simplu ar fi un plagiat după piesa „When Religion Comes to Town', de la E-Type.

Atunci, Marius Moga a mers până la Londra cu scopul de a obține un raport care să arate că piesa nu era, de fapt, copiată, scrie click.ro. Însă, compozitorul a fost eliminat din competiția muzicală. Asta pentru că refrenul melodiei „Dracula My Love' a fost cântat într-un spectacol, cu ceva timp înainte de data stabilită atunci în regulament.

Sursă foto: Instagram

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter