Costi Ioniță participă la Eurovision cu piesa "România mea". Cu ce artiste cântă

Publicat pe

După ce a cunoscut succesul pe plan internațional, Costi Ioniță revine în forță, anunțându-și participarea la Eurovision 2022 cu piesa „România mea”. Compozitorul se bazează pe trei voci speciale pentru semifinalele concursului național, care vor avea loc în luna februarie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Costi Ioniță își încearcă din nou norocul la Eurovision, de data asta cu piesa „România mea”, pentru care a cooptat trei voci importante. Dacă în 2003 melodia sa era eliminată de juriu, nouă ani mai târziu compozitorul intra în finala internațională cu piesa „Zaleilah' , interpretată de Mandinga. Acum, Costi propune o piesă emoționantă, care va ajunge la inimile tuturor românilor și pentru care a ales trei voci speciale, alături de care cântă și el.

Costi Ioniță participă la Eurovision cu piesa "România mea". Cu ce artiste cântăCosti Ioniță participă la Eurovision cu piesa "România mea". Cu ce artiste cântă

Costi Ioniță, în cursa pentru Eurovision cu piesa „România mea” și un trio imbatabil

Piesa propusă de Costi Ioniță pentru Eurovision s-a calificat deja în semifinalele competiției și se anunță a fi un succes, ca toate melodiile compuse de el. Mai mult, compozitorul mizează și pe trei voci speciale – Cream, Minodora și Diana Bucșă, dar și pe voturile publicului, care își va putea exprima opțiunile online. Semifinalele Eurovision 2022 pe plan național vor avea loc în luna februarie, iar marea finală, pe 5 martie. Melodia câștigătoare va reprezenta România la Eurovision 2022, ce va avea fazele finale între 10 și 14 mai, la Torino.

Citește și: Costi Ioniță, nominalizat la Premiile Grammy pentru a doua oară: „Nu știu câți români se pot lăuda cu acest lucru”

Citește și: Costi Ioniță, tribut pentru România, înainte de 1 Decembrie. A relansat piesa „Mare e lumea', cu Vlăduța Lupău și Jador

Citește și: Cu ce se ocupă soția lui Leonard Doroftei, în Canada: „Ea ține familia unită”

Citește și: Reality-show-ul lui Brigitte Pastramă, scos din grila Antena Stars în 2022.Ce alte vedete sunt puse pe liber

Artistul a fost nominalizat de două ori nominalizat la Premiile Grammy – cea mai recentă performanță datând de anul acesta, când s-a numărat printre compozitorii care au lucrat la albumele „Live N Livin’ a lui Sean Paul și „Positive Vibration’ a lui Jesse Royal, amândouă nominalizate la categoria „Cel mai bun album reggae’. Și pe plan național Costi Ioniță a dat lovitura anul acesta cu piesa „Fericire/Bună dimineaţa', care o are ca guest star pe Loredana Groza alături de nume sonore ale muzicii de manele.

Cream: „Costi Ioniță m-a vrăjit cu această melodie”

În alegerea pentru Eurovision, Costi Ioniță nu a mizat doar pe mesajul impresionant și pe acordurile muzicale inconfundabile, ci și pe trei voci deosebite – Minodora, Cream și Diana Bucșă, așadar piesa lui are toate șansele să se califice în marea finală de la Torino, din luna mai. Claudia Pavel, pe numele de scenă Cream, mărturisește că a fost vrăjită de piesa artistului și este convinsă că piesa se va bucura de succes.

„E o piesă cu totul aparte, care mi-a plăcut din prima clipă în care am ascultat-o. Și colaborarea noastră, a interpreților, e fără precedent. Avem deja semnale că diaspora a primit-o cu inima deschisă și cu mare bucurie. Aș spune că deja diaspora iubește această piesă și de îndată ce va fi și mai bine popularizată cred că va avea un impact aparte și asupra publicului din țară. Pur și simplu, Costi Ioniță m-a vrăjit cu această melodie și am spus foarte repede că accept să o cânt. Veți vedea curând că nu există exagerări în ceea ce v-am spus!', a spus Cream pentru Playtech.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter