Scrisoarea profetică a lui Leonard Cohen către celebra sa muză din tinerețe, Marianne Ihlen

Publicat pe

Acum câteva luni, aflând că prima sa soție este pe moarte, Leonard Cohen i-a transmis acesteia un mesaj prin care nu doar că o îmbărbăta, dar o anunța că și sfârșitul lui este aproape. Marianne Ihlen fusese prima mare iubire a artistului și totodată marea sa muză.

 

Leonard Cohen a cunoscut-o pe Marianne în Hydra, insula din Grecia care i-a fost casă câțiva ani buni și unde se mutase pentru că Londra îi devenise insuportabilă cu ploile nesfârșite.

 

Deși mariajul celor doi nu a rezistat probei timpului, frumoasa de origine norvegiană a fost cea care l-a inspirat pe Cohen să compună primul său hit ' So long, Marianne'.

 

scrisoare-leonard-cohen

 

Acum câteva luni, aflând că Marianne suferă de cancer, artistul i-a transmis unul dintre cele mai emoționante mesaje făcute publice vreodată, cu atât mai cutremurător acum, când artistul a încetat din viață: 'Ei bine, Marianne, iată că a venit Vremea…  Suntem atât de bătrâni, corpurile noastre au devenit atât de fragile și cred că am să te urmez foarte curând. Află că sunt atât de aproape în urma ta încât dacă întinzi mâna, mă poți atinge. Știi că te-am iubit dintotdeauna pentru frumusețea și înțelepciunea ta, dar asta nu e vreun secret pentru tine. Îți urez drum bun, prietenă veche! Te iubesc nespus, ne întâlnim pe drum!'

 

La două zile după ce a citit scrisoarea, în iulie anul acesta, Marianne a pierdut lupta cu boala. La nici șase luni de la moartea sa, Cohen „s-a ținut de cuvânt” și a urmat-o, la 82 de ani.

 

Oana Popoiag

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter