Șeicul Dubaiului îi va plăti fostei soții 650 de milioane de euro, după divorț. Ce se întâmplă cu cei doi copii

Publicat pe

Șeicul Dubaiului, Mohammed bin Rashid al-Maktoum, este obligat să-i plătească fostei sale soții, prințesa Haya bint al-Hussein, în jur de 650 de milioane de euro, după divorț. Cazul reprezintă cea mai costisitoare înțelegere de divorț acordată vreodată de un tribunal din Marea Britanie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Divorțul dintre prințesa Haya Bint Al-Hussain, fiica fostului rege al Iordaniei, și soțului ei, șeicul Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum, a fost finalizat marți cu o decizie fără precedent a Înaltei Curți din Marea Britanie.

Magistrații englezi au decis că șeful guvernului Emiratelor Arabe Unite, în vârstă de 72 de ani, va trebui să plătească 251,5 milioane de lire sterline (aproximativ 300 de milioane de euro) prințesei Haya.

Șeicul Dubaiului îi va plăti fostei soții 650 de milioane de euro, după divorț. Ce se întâmplă cu cei doi copiiȘeicul Dubaiului îi va plăti fostei soții 650 de milioane de euro, după divorț. Ce se întâmplă cu cei doi copii

De asemenea, șeicul trebuie să facă plăți pentru cei doi copii ai cuplului, aflați în custodia prințesei, însumând 290 de milioane de lire sterline (mai mult de 340 de milioane de euro) pentru a acoperi costurile de întreținere și securitate, potrivit unei hotărâri publicate marți.

În total, acordul de divorț între prințesa Haya și șeicul Dubaiului a ajuns la 550 milioane de lire sterline (646 de milioane de euro).

Șeicul Dubaiului îi va plăti fostei soții 650 de milioane de euro, după divorț

Banii vor fi folositi pentru a acoperi costurile de securitate ale Prințesei Haya pentru tot restul vieții, precum și costurile curente pentru cei doi copii ai cuplului, Al Jalila Bint Mohammed Bin Rashid Al Maktoum și Sheikh Zayed Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, cu o plată în avans de 333 dolari în următoarele trei luni.

Nu există o valoare fixă ​​a decontării totale, întrucât instanța a decis că șeicul Mohammed ar trebui să plătească costurile anuale de securitate pentru cei doi copii ai săi, în vârstă de nouă și 14 ani, pentru tot restul vieții lor sau până la emiterea unei noi hotărâri judecătorești, potrivit BBC, citat de antena3.ro.

Avocații prințesei Haya au insistat că nu a înaintat nicio pretenție pentru propriile ei nevoi, dar aceasta a fost criticată în timpul audierilor pentru cheltuielile sale „generoase'. De exemplu, fiul ei, în vârstă de doar nouă ani, a primit trei mașini scumpe, deoarece era „obișnuit să i se dea mașini cadou'. Potrivit judecătorului, aceasta este o critică legitimă.

Citește și: Victor Slav este un familist convins! Ce spune despre o nouă căsnicie:„Am ajuns la vârsta la care știu foarte clar ce vreau’/ EXCLUSIV

Citește și: Cum arată apartamentul de lux al Angelei Rusu.Artista l-a amenajat în stil clasic

Citește și: Călin Geambașu, declarație șocantă despre moartea Mălinei Olinescu:„Nu s-a sinucis!’

Șeicul Dubaiului ar fi amenințat-o și spionat-o pe soția sa

În hotărârea scrisă publicată marți, judecătorul a constatat că cea mai mare amenințare cu care se confruntă prințesa Haya și copiii ei Jalila și Zayed este de la chiar 'șeicul Mohammed însuși, nu surse externe'.

„Există un risc clar și continuu pentru acești copii, care este aproape sigur că va persista până când își vor obține independența', a spus judecătorul.

Afirmația a fost făcută cu referire la „campania' de intimidare a șeicului împotriva prințesei Haya, inclusiv „capacitatea lui de a folosi software-ul Pegasus, care este disponibil doar guvernelor', pentru a o spiona pe ea și pe personalul ei.

 

Prințesa Haya a plătit milioane de euro pe pază

Au fost scoase la iveală și alte detalii despre căsnicia celor doi în hotărârea scrisă, inclusiv dovezi că prințesa a plătit patru angajați de securitate cu aproximativ 6,7 milioane de lire sterline (8,8 milioane de dolari). Indivizii au cerut bani pentru a păstra tăcerea cu privire la o aventură pe care femeia a avut-o cu unul dintre ei.

Detaliile cu privire la această aventură au fost dezvăluite anterior în instanță, inclusiv acuzațiile prințesei conform cărora a primit un apel telefonic amenințător de la șeicul Mohammed, care a făcut-o să se simtă 'îngrozită'.

Decizia marchează etapa finală a unei bătălii de ani de zile dintre cei doi. Înalta instanță din Marea Britanie a stabilit că șeicul Mohammed și-a folosit „bogăția imensă, puterea politică și influența internațională' într-o încercare de a agresa și a o reduce la tăcere pe prințesa de 47 de ani.

Prințesa Haya a fugit în 2019 în Marea Britanie

Prințesa Haya, 47 de ani, a fugit împreună cu copiii ei din Dubai în Marea Britanie în 2019, declarând că se teme de viața ei, după ce a descoperit că șeicul Mohammed le-a răpit anterior pe două dintre fiice sale, Sheikha Latifa și Sheikha Shamsa, pe care le-a dus înapoi în Dubai împotriva voinței lor.

Șeicul Mohammed, în vârstă de 72 de ani, a negat acuzațiile că și-ar fi răpit fetele, în ciuda unei hotărâri a Înaltei Curți din 2020 care spunea că acestea sunt, după toate probabilitățile, adevărate.

El a publicat o poezie intitulată „Tu ai trăit, ai murit', despre care se presupune că o amenință pe prințesă după ce a descoperit că avea o aventură cu fostul ei bodyguard britanic. 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter