Selly iese la rampă după valul de critici stârnit de festivalul Beach, Please! de la Costinești. Artistul a vorbit deschis despre versurile care au stârnit controverse, despre adolescentul care a ajuns la spital și prestația lui Albert NBN, care s-a ales cu trei amenzi și o plângere penală.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Festivalul Beach, Please!, desfășurat recent la Costinești, a adunat zeci de mii de tineri dornici de muzică și distracție pe litoral. Evenimentul, care a avut loc în plin sezon estival, a oferit o atmosferă vibrantă și spectacole memorabile. Totuși, pe măsură ce amploarea festivalului a crescut, nu au lipsit nici controversele, generate atât de unele momente artistice cât și de incidentele petrecute pe scenă.
Selly, despre controversele de la Beach, Please!
Selly a declarat că, deși opinia celor prezenți la festival este în mare parte pozitivă, a fost surprins de unele critici apărute în spațiul public, pe care dorește să le clarifice.
„Deși părerea celor care chiar au participat este una covârșitor pozitivă: un festival foarte bine organizat, un succes răsunător, m-am simțit foarte bine. Cei care nu au participat și au urmărit de acasă au păreri împărțite.
Dorm foarte bine știind că am avut 150 de mii de persoane care s-au distrat, care s-au simțit bine. Și acum, deși opinia publică, părerea generală este una covârșitor pozitivă, am văzut câteva lucruri în spațiu public la care chiar aș vrea să răspund, că pe unele le înțeleg de unde vin, iar altele m-au șocat pur și simplu', a spus Selly, în deschiderea clipului.
Ce spune despre versurile obscene
Selly susține că versurile vulgare fac parte din muzica hip-hop și nu pervertesc tinerii. Majoritatea participanților sunt adulți responsabili, iar minorii au fost prezenți cu acordul părinților. El îi îndeamnă pe critici să fie mai înțelegători, amintindu-le ce ascultau în tinerețe.
„Acuzația numărul 1. Acest festival pervertește mințile tinerii generații prin mesaje toxice, vulgare, violente, sataniste, doamne, ce s-a întâmplat acolo, a venit diavolul pe pământ. Ce s-a întâmplat acolo, fraților? Ce s-a întâmplat mai exact? S-a întâmplat că 150.000 de oameni s-au simțit bine, au dansat, au cântat la unison, asta s-a întâmplat.
Mesajele din piese, mesajele cu înjurături, cu vulgarități, asta este muzica hip-hop, dragi prieteni. Are și astfel de mesaje, mesaje violente, mesaje vulgare, cu referire la sex, la consum de substanțe. Vreți să li interziceți? Asta vreți? Eu n-aș vrea să trăiesc într-o țară în care revine cenzura, chiar nu mi-aș dori asta. Îmi iubesc țara foarte mult, toți banii pe care i-am făcut i-am investit înapoi în România, dar n-aș vrea să ne întoarcem la cenzură.
Și oricum mi se par foarte interesant că deși aceste piese există în spațiu public de ani de zile, pentru că și internetul este tot un spațiu public, lumea se oripilează doar atunci când le aude într-un anumit spațiu public, anumit festival. Dragi părinți, copiii voștri asta ascultă, eu asta ascult și generația mea ascultă genul ăsta de muzică și nu este absolut niciun fel de problemă. Muzica hip-hop nu te face să devii mai depravat, la fel cum muzica clasică nu te face mai deștept, indiferent cum o asculți în căști sau la un festival.
Eu ascult preponderant muzică hip-hop, e genul meu de muzică preferat. Nu mă droghez, nu fac excese, sunt un tânăr responsabil și majoritatea tinerilor care au fost la festival sunt exact ca mine, niște tineri extraordinari, din familii bune, cu note mari școală.
Și în acele cinci zile acești tineri s-au distrat frumos, s-au distrat responsabili. Trebuie să veniți acolo să vedeți cu ochii voștri, chiar păcat că n-ați venit. Când îi văd așa pe acești părinți, oripilați, de ce fac copiii altora? Vai, doamne, la acești minori, la ce sunt ei expuși? În primul rând, procentul de minori de la festivalul nostru este de doar 20%.
Restul de 80% sunt majori, tineri între 18 și 25 de ani, în mare parte. Majori care au discernământ, care au drept de vot, care au dreptul de a conduce un automobil și care au dreptul de a asculta ce muzică vor ei, că de aia sunt majori. Iar restul de 20% minori, majoritatea între ei, apropo, între 16 și 17 de ani, marea lor majoritate, 16 și 17 de ani, au venit acolo cu acordul semnat al părintelui.
Și asta e și părerea mea, sincer. Vă oripilează mesajele vulgare? Aduceți-vă un pic aminte și ce ascultați voi când erați mai tineri', a spus Selly, în mediul online.
Selly, despre adolescentul ajuns în spital
Vloggerul regretă incidentul în care un tânăr a sărit de pe scenă și s-a accidentat, fiind spitalizat. A condamnat gestul iresponsabil al artistului și a anunțat că, pe viitor, nu vor mai permite niciunui spectator să urce pe scenă.
„Într-adevăr, trebuie să o spunem, am avut și un incident în cea de-a doua zi din festival în timp ce cânta artistul Destroy Lonely. A chemat un tânăr din public pe scenă. În momentul în care l-a chemat pe scenă a început insistent să spună să sară de pe scenă. Când tânărul a sărit, s-a lovit de baricada de protecție metalică ce separă scena de public și din păcate a fost nevoie să fie spitalizat.
A ajuns la spitalul județean din Constanța. Mă bucur că astăzi este în afară a oricărui pericol. Am trimis imediat pe cineva de la mine acolo ca să stea în permanență. Luni după ce s-a terminat festivalul, am fost și eu personal să-l vizitez pe Nicolas. Este mai bine, se recuperează, o să-și revină, însă cu siguranță este un incident neplăcut prin care nimeni nu ar trebui să treacă. Suntem în acest moment în contact cu managerul spitalului, cu mama lui Nicolas și cu Nicolas ca să ajutăm pe cât putem.
Pe urmă, într-adevăr, a fost un incident nefericit. Gestul artistului a fost iresponsabil. Nu vom mai lucra niciodată cu acest artist. De asemenea, de acum avem o regulă nouă. Nu mai permitem niciunui participant să urce pe scenă, chiar dacă este invitat de artist', a mai spus Selly.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/07/001-cover_page-0001-85.jpg)
Citește și: Raluca Turcan critică dur impozitul progresiv susținut de PSD: „O taxă pe ambiție, nu o soluție economică'
Cum îl apără pe Albert NBN
În final, Selly a ținut să stingă și controversa stârnită de Albert NBN, artistul amendat și cercetat penal după ce a înjurat România pe scena festivalului.
„Și în legătură cu artiștii români, da, am avut un artist, Albert NBN, care a cântat o piesă care are un vers în care își înjură direct țara. Un vers care i-a indignat pe mulți, un vers care nici mie nu îmi place, dar repet, această piesă există în spațiu public pe internet de ani de zile. Dacă avem o problemă cu mesajul din această piesă, putem discuta despre asta.
Dar faptul că ea este cântată pe internet sau este cântată la un festival, este tot într-un spațiu public și deja în spațiu public piesa există. 12 ore pe zi, timp de 5 zile, înseamnă 3600 de minute de muzică. Iar unii aleg să se abată asupra unui singur vers cântat o singură dată pe o scenă secundară a festivalului', a mai spus Selly.
Sursa foto: Facebook