Şerban Copot îşi face griji pentru sănătatea bebeluşului său

Publicat pe

Şerban Copot, solistul trupei Animal X şi prezentator al emisiunii iUmor de la Antena 1, este tatăl a doi copii, un băiat de patru ani şi jumătate şi un al doilea băieţel, de două luni.

 

Naşterea celui de-al doilea copil l-a pus pe Şerban în faţa unei mari probleme: imposibilitatea de a găsi unul dintre vaccinurile obligatorii pentru băieţelul lui.

 

Obosit si infuriat de atatea raspunsuri negative si ingrijorat atat de sanatatea copilului sau, cat si a celorlalti micuti din Romania, Serban Copot a postat pe blogul sau un text in care isi exprima revolta fata de starea deplorabila in care a ajuns sistemul medical din Romania.

 

„De cateva luni constat ca lipsesc cu desavarsire din tara vaccinuri care sunt esentiale pentru copiii cu varsta de pana la un an.

 

Caut, mai bine spus, sap dupa vaccinul Infanrix Hexa, dand telefoane in stanga si in dreapta de parca trebuie sa fac rost de cine-stie-ce-Doamne-iarta-ma! Asta e vaccinul care se face la 2 luni antidifterie, antitetanos, anti-tuse convulsiva, antipoliomielita, anti-haemophilus influenzae B, antihepatita B. In afara de scandaluri peste scandaluri, ba pe la ministere, ba prin celelalte institutii, ce ofera statul parintilor cu copii mici? Ai iesit de pe poarta spitalului… dispari de pe radar! Ma gandesc ce fac parintii care nu au relatii si posibilitati materiale? Cum ajung ei sa procure vaccinurile pentru copiii lor care sunt astfel expusi la fel si fel de boli?

 

De ce fac aceasta postare? Pentru ca imi pasa si pentru ca ar trebui ca noi, parintii, sa ne unim fortele intr-un fel sau altul si, usor-usor, sa ne facem vocea auzita.

 

2015 este primul an cand in Bucuresti s-a cazut sub pragul de siguranta de 80% pentru vaccinurile ROR si DTP. Pragul de siguranta e acolo sa garanteze ca se mentine imunitatea de ansamblu al populatiei. DA, sunt pro-vaccinare, nu pentru orice bazaconii de boli, doar pe schema de vaccinare obligatorie. De ce? Pentru ca imi pasa de copiii mei si de ai tai!', a scris artistul pe www.serbancopot.ro

 

Şerban Copot îşi face griji pentru sănătatea bebeluşului săuŞerban Copot îşi face griji pentru sănătatea bebeluşului său

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter