Serena Williams a marcat în meciul vieţii sale: va deveni mamă în curând

Publicat pe

Câştigătoare a 23 de competiţii de Grand Slam şi în permanentă competiţie cu Venus, sora ei mai mare, Serena Williams, regina absolută a tenisului, părea că nu ar mai putea surprinde cu nimic, când a marcat din nou, în cel mai important „meci al vieţii sale – celebra tenismenă va deveni curând mamă!

 

În 2002, Serena era desemnată pentru prima dată Numărul 1 în lume, de atunci depăşind record după record şi devenind una dintre cele mai apreciate jucătoare din lume, dar şi cea mai bogată sportivă, cu o avere de 150 de milioane de dolari, în 2016 depăşind recordul, deţinut de Maria Sharapova. Asta a presupus însă ani de muncă susţinută şi multe renunţări, sportiva aflându-se pe terenul de tenis de la vârsta de 3 ani. Greu de crezut că, în aceste condiţii, Serena a avut timp şi pentru viaţa personală, însă, cu toate astea…

A GĂSIT MAREA IUBIRE

Din 2002 şi până acum, Serena a avut 11 iubiţi, cu toţii celebri, printre care tenismenul Patrick Mouratoglou, rapperul Drake, regizorul Brett Ratner, actorul Common şi baschetbalistul Corey Maggette, dar niciuna dintre relaţiile ei nu a rezistat. Anul trecut, la sfârşitul lunii decembrie, Serena s-a logodit cu Alexis Ohanian (33 de ani), cofondatorul Reddit, sportiva anunţându-şi fanii chiar pe site-ul Reddit, sub forma unei poezii. Cum cei doi s-au întâlnit pentru prima dată la Roma, în 2015, în luna mai, la turneul la care a participat tenismena, cererea în căsătorie a avut loc tot acolo: „Am ajuns acasă. Un pic cam târziu. Cineva avea un bagaj făcut pentru mine. Şi un bilet aştepta. Destinaţia: Roma. Înapoi unde stelele noastre s-au ciocnit pentru prima dată. Acum cercul este complet. La aceeaşi masă unde l-am întâlnit din întâmplare. Era apoi jos, în genunchi. A rostit cele patru cuvinte şi eu am spus DA, declara ea ulterior. Vestea a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât sportiva nu vorbise până atunci despre relaţia ei cu Ohanian. Dar şi mai surprinzător a fost momentul în care Serena şi-a anunţat fanii că este însărcinată. Culmea este că tenismena nu a intenţionat să dezvăluie vestea, ea postând din greşeală pe Snapchat o poză cu ea în costum de baie în care se vedea foarte bine burtica de gravidă şi sub care comentase: „20 de săptămâni. Deşi a încercat să-şi repare gafa ştergând postarea, cineva a fost îndeajuns de rapid încât să salveze poza, iar câteva ore mai târziu toate agenţiile de ştiri din lume anunţau că Serena Williams este însărcinată în 5 luni! Tenismena a descoperit asta în ianuarie, cu doar două zile înainte de Australian Open, unde a câştigat al 23-lea Mare Şlem al său, în faţa surorii sale Venus, deci micuţul sau micuţa a participat deja la prima victorie a mamei sale.

 

MECIUL CU ILIE NĂSTASE

Din păcate pentru Serena şi nu numai, vestea că tenismena urmează să devină mamă a fost umbrită de un incident deloc plăcut. A fost ca un bulgăre de zăpadă care, prin rostogolire, s-a transformat în avalanşă, implicând emoţional multă lume şi împărţind societatea în două. Totul s-a petrecut la conferinţa de presă dinaintea disputei cu Marea Britanie de la Fed Cup, în timpul intervenţiei Simonei Halep, când pe fundal s-a auzit o remarcă făcută de căpitanul României, Ilie Năstase – „Să vedem ce culoare va avea. Ciocolată cu lapte? – care a fost considerată ulterior rasistă şi a încins toate spiritele. Dacă în mod normal un astfel de comentariu nu ar fi trezit decât cel mult zâmbetele asistenţei – genul de umor frust şi fără perdea al marelui fost tenismen fiind binecunoscut –, dat fiind contextul, lucrurile au luat o amploare complet nedorită. Atât Federaţia Română de Tenis, cât şi nenumărate personalităţi din lumea întreagă s-au delimitat de sportivul român, fost la rândul său număr 1 mondial, luând atitudine. În plus, cu o lună în urmă tenismenul mai făcuse un comentariu hazardat la adresa Serenei: „Rusia are o imagine afectată pe plan sportiv din cauza dopajului, dar e cam sigură treaba şi la Serena Williams. Nu vedeţi cum arată?.
Răspunsul sportivei nu s-a lăsat aşteptat: „Mă dezamăgeşte să aflu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face astfel de comentarii rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut şi comentarii sexiste împotriva colegelor mele. Am spus-o o dată şi o voi spune din nou, lumea a ajuns atât de departe, dar totuşi mai are multe de parcurs. Da, am depăşit atât de multe bariere, dar sunt încă multe înainte. Aceasta sau oricare alta nu mă va opri în a pune iubire, lumină şi pozitivitate în tot ceea ce fac. Voi continua să iau atitudine şi să mă ridic pentru ceea ce e drept, a scris ea pe Instagram.

 

RIVALITATEA CONTINUĂ

Povestea a început acum mulţi ani, când tânărul de culoare Richard Williams, în timp ce urmărea un meci de tenis la televizor, a fost uimit de faptul că jucătoarea câştigătoare, românca Virginia Ruzici, a primit un cec de 40.000 de dolari. Acela a fost momentul în care a decis că următoarele sale două fete (nenăscute încă) vor juca tenis. Şi aşa a fost! Ambiţiosul tată s-a ocupat personal de Venus şi Serena în primii ani. Pentru că era departe de a se pricepe cu adevărat la tenis, lumea s-a amuzat atunci când a spus că, într-o zi, cele două fiice ale sale vor juca, una împotriva celeilalte, finale de Mare Şlem. Numai că profeţia lui s-a adeverit, iar Serena şi Venus – care deţin împreună 30 de titluri de Grand Slam – s-au duelat de 28 de ori de-a lungul carierei, Serena impunându-se de 17 ori. Serena declară că e foarte mândră de sora ei mai mare (cu un an), pe care o consideră inspiraţia ei, dar şi cel mai dur adversar al său. Tenismena a declarat că va ieşi din viaţa sportivă… însă doar anul acesta, afirmând că are de gând să se întoarcă şi să fie din nou competitoarea surorii ei: „Dacă ea (n.r. – Venus) încă joacă, ştiu că şi eu pot să joc. Asta (n.r. – maternitatea) este doar o parte nouă a vieţii mele. Copilul meu va sta în tribune şi, sper, îmi va face galerie..

OANA ENACHE Foto HEPTA, NORTHFOTO

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter