Sora Aurei Ion, studenta care a murit în accidentul aviatic din Apuseni, furioasă la 8 ani de la tragedie: "A fost ucisă și nu se face nimic"

Publicat pe

Acum opt ani, pe 20 ianuarie 2014, Adrian Iovan și Aura Ion mureau într-un cumplit accident aviatic petrecut în munții Apuseni, tragedie pentru care, nici acum, autoritățile nu au explicații. Sora Aurei Ion a postat un mesaj emoționant pe Facebook prin care deplânge moartea surorii sale și acuză autoritățile că nu fac nimic pentru a găsi vinovații care au contribuit la moartea tinerei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Mariana Ciucă trăiește de opt ani cu frustrarea că moartea surorii sale, Aura Ion, nu a fost nici acum răzbunată. Aceasta acuză autoritățile care se ocupă de anchetarea accidentului aviatic din Apuseni că nu au făcut nimic pentru a găsi și pedepsii vinovații.

Sora Aurei Ion, studenta care a murit în accidentul aviatic din Apuseni, furioasă la 8 ani de la tragedie: "A fost ucisă și nu se face nimic"Sora Aurei Ion, studenta care a murit în accidentul aviatic din Apuseni, furioasă la 8 ani de la tragedie: "A fost ucisă și nu se face nimic"

'Luna aceasta comemoram 8 ani de la Accidentul din Munții Apuseni – accident care a rămas neinvestigat! Aura a pierit sub privirile indiferente și incompetente ale instituțiilor din România! Atât s-a putut, am putea spune.

Dar nu este așa, avem nevoie de răspunsuri constructive, avem nevoie de o reacție din partea Justiției din Romania, avem nevoie de mai mult decât indiferenta și mușamalizarea de pana acum. Țara aceasta este mâncată de vie de viermele nepăsării, care trăiește în fiecare din noi. (…)

Oamenii din România de astăzi, așa cum sunt ei la momentul actual, îmbibați în incompetență, corupție, nepăsare, indiferență, etc. nu sunt pregătiți sa investigheze tragedia aceasta care a omorât-o pe Aura și sa soluționeze in mod just ancheta accidentului din Munții Apuseni. (…)

Aura nu mai este, asta este realitatea. Așa cum zice mama, nimic din ce facem noi astăzi nu o aduce pe Aura înapoi', spune Mariana Ciucă, sora Aurei Ion, pe Facebook.

Citește și: De ce a plâns Joseph Hadad la MasterChef. Și-a adus aminte de moartea soției:'Eu știu ce simți în sufletul tău…'

Citește și: În ce relații sunt Georgiana Lobonț și Armin Nicoară, după ce s-au certat de sărbători:„Fiecare e pe cont propriu’

Citește și: Cătălin Botezatu, despre pozele cu Maria Dragomiroiu în costum de baie, la 66 de ani:„E de dat de exemplu’

Sora Aurei Ion, studenta care a murit în accidentul aviatic din Apuseni, furioasă la 8 ani de la tragedie

Sora Aurei Ion susține, devastată de durere, că încă luptă pentru dreptate și speră că într-o zi vor fi pedepsiți cei care au contribuit la moartea surorii sale.

'Săptămâna aceasta comemoram 8 ani mari și lungi de la Accidentul din Apuseni. De când a murit Aura, mai exact de când Aura a fost ucisă. Mulți vor să vorbim, să povestim despre anchetă și de ce nu se face nimic, să își amintească, să mergem la cimitir să filmăm, să ajungem la locul accidentului, etc.

Eu vreau o grotă unde să mă ascund. Și cam atât! Pentru că acest eveniment atârnă greu pe sufletul meu, al nostru, al celor care trăim în fiecare zi cu durerea.

Accidentul din Apuseni este parte integrantă din viața noastră de zi cu zi. Iar eu săptămâna aceasta vreau liniște. Atât! Pentru că în restul zilelor din an, lupt pentru dreptate și plătesc costul pierderii', mai spune Mariana Ciucă, sora Aurei Ion, pe conturile sale de socializare.

Sora Aurei Ion face acțiuni caritabile

După moartea Aurei Ion, Mariana Ciucă a înființat o fundație caritabile care să poarte numele studentei care visa să îi ajute pe toți cei din jurul ei.

„Acţiunile noastre caritabile vor fi modul nostru de a ne exprima iubirea, preţuirea faţă de eroina (sufletelor noastre) Aura Ion, modul nostru de a-i păstra vie memoria, iar pe de altă parte este modul nostru de a face cunoscut lumii întregi o părticică din caracterul ei, unic prin frumuseţea pe care o emana din interior, pentru că Aura trăia pentru a-i ajuta pe oamenii aflaţi în suferinţă, era visul ei', susțin cei care conduc Fundația Aura Ion.

Iar Fundația care poartă numele studentei care și-a pierdut viața în accidentul aviatic de acum opt ani a reușit, până acum, să se implice în nenumărate cauze caritabile.

'158.550 (lire sterline, n. red.) reprezintă suma totală pe care am donat-o către mai multe onguri din România, ca urmare a lansării campaniei Covid19 Digital Relief', campanie deschisă in Facebook de către ongul nostru din UK –  Aura Ion Foundation UK, pentru a reduce impactului Covid19', se arată pe site-ul fundației.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter