Ștefan Bănică a vrut să fugă din România în timpul lui Ceaușescu: "În ultimele două luni de armată am filmat Liceenii"

Publicat pe

Ștefan Bănică este unul dintre cei mai apreciați artiști din România. Cântărețul a făcut dezvăluiri inedite despre perioada comunismului. Ștefan a vrut să părăsească țara și să scape de regimul lui Ceaușescu. În ultimele două luni de armată, actorul a filmat Liceeni. Ce amintiri are Ștefan Bănică din perioada comunismului?

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ștefan Bănică a făcut parte din distribuția filmului de succes Liceeni, iar în perioada comunismului, artistul a vrut să părăsească țara. Actorul a dezvăluit care a fost motivul pentru care și-a dorit să fugă din țară în perioada lui Nicolae Ceaușescu. Ștefan era nemulțumit de regulile de la acea vreme, motiv pentru care și-a dorit să plece.

Ștefan Bănică a vrut să fugă din România în timpul lui Ceaușescu: "În ultimele două luni de armată am filmat Liceenii"Ștefan Bănică a vrut să fugă din România în timpul lui Ceaușescu: "În ultimele două luni de armată am filmat Liceenii"

Juratul de la X Factor și-a dorit foarte mult să fie actor, moștenind talentul părintelui său, Ștefan Bănică. De asemenea, acesta s-a axat și pe muzică, devenind unul dintre cel mai apreciat cântăreț de la noi. Șrefan Bănică Jr. își aduce aminte cu nostalgie despre vremurile comunismului.

Citește și: Ștefan Bănică și Irina Fodor prezintă Dancing on Ice-Vis în doi, la Antena 1.

Citește și: Ștefan Bănică, despre relația cu tatăl lui:”Îi era frică să nu clachez ca actor şi să nu fiu apăsat de renumele lui”

Citește și: Gemenele cuplului Valentina Pelinel – Cristi Borcea au împlinit 3 ani:”O imensă fericire”

Citește și; Primele imagini cu Irinel Columbeanu după operația pe cord deschis.Cum se simte fostul milionar

Ștefan Bănică a vrut să fugă din România în timpul lui Ceaușescu

Ștefan Bănică a devenit cunoscut în perioada regimului comunist. Deși era nemulțumit de nedreptățile care aveau loc în perioada lui Ceaușescu și și-a dorit să plece din România, Ștefan era prea legat de țara natală. Mai mult, acesta își dorea să facă actorie și dacă ar fi plecat în altă țară ar fi trebuit să învețe o nouă limbă.

A fost doar un moment de furie faţă de nedreptăţile pe care comunismul ne obliga să le trăim atunci. Dar n-aş fi plecat, nu ştiu să vă explic de ce sunt legat de pământul ăsta.Plus că voiam să fac o meserie care se bazează pe cuvânt, pe limba vorbită, şi atunci ar fi fost mult mai greu să fac asta afară, într-o limba străină, mai ales în teatru. Aşa gândeam pe atunci.', a spus Ștefan Bănică, pentru adevărul.ro.

Ștefan Bănică a filmat „Liceenii” în ultimele două luni de armată

Ștefan a devenit cunoscut după ce a jucat în filmul  Liceenii',lansat în 1986. Artistul se afla în ultimele două luni de armată atunci când erau filmările și a vorbit despre atmosfera care era pe platouri. Juratul de la X Factor povestește că se distra foarte mult pe platourile de filmare, iar cu unii colegi a rămas prieten și acum.

Eu veneam direct din armată, de la Craiova. În ultimele două luni de armată am filmat „Liceenii, după ce am fost detaşat la Bucureşti. Aveam o altă stare decât colegii mei din film, pentru că, ieşind din unitate, mă simţeam liber.Ne distram mult între noi, cei din distribuţie. S-au legat prietenii de-o viaţă. Cu unii dintre cei care lucrau atunci la film lucrez şi astăzi”, a mai spus actorul.

Ștefan Bănică, despre armată și Revoluția din 1989

Fostul soț al Andreei Marin a declarat că se afla în Capitală atunci când a pornit Revoluția din 1989. Pe 21 și 22 decembrie, Ștefan Bănică a fost în Piața Universității și nu va uita niciodată momentul în care s-a tras prima oară cu arma. Acesta consideră că armata a fost o experiență importantă pentru meseria pe care a ales-o. A cunoscut multe persoane care au devenit o sursă de inspirație, în teatru și muzică.

Revoluţia m-a prins în Bucureşti. Am fost şi pe 21, şi pe 22 decembrie 1989 în Piaţa Universităţii strigând ‘Jos Ceauşescu!. Nu voi uita niciodată când s-a tras prima oară şi nici când mă îmbrăţişam pe stradă cu oameni pe care nu-i cunoşteam, trăind bucuria unei libertăţi aşteptate de atâta timp.', a mai spus Ștefan Bănică, pentru sursa citată mai sus.

Sursa foto: Facebook

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă