A murit sora actriței Tamara Buciuceanu. Mezzosoprana Iulia Buciuceanu avea 90 de ani

Publicat pe

Este doliu în lumea artistică, după ce a murit sora actriței Tamara Buciuceanu. Mezzosoprana Iulia Buciuceanu avea 90 de ani și o carieră impresionantă, la fel ca regretata ei rudă. A fost una dintre cele mai iubite prezențe de pe scena operei, talentul ei fiind unul incontestabil, dar și inegalabil. Iată cine a făcut anunțul tragic al decesului său!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Sâmbătă, 18 iunie 2022, a murit sora actriței Tamara Buciuceanu. Din păcate, lumea artistică și-a luat „rămas-bun' de la încă o mare stea. Iulia Buciuceanu a fost una dintre cele mai iubite mezzosoprane din România, cunoscută atât la nivel național, cât și internațional, datorită vocii sale spectaculoase. Artista s-a stins din viață la 90 de ani, după o viață dedicată muzicii.

A murit sora actriței Tamara Buciuceanu. Mezzosoprana Iulia Buciuceanu avea 90 de aniA murit sora actriței Tamara Buciuceanu. Mezzosoprana Iulia Buciuceanu avea 90 de ani

Anul acesta, lumea artistică din România a pierdut, din păcate, mai multe valori, mai ales în ultima perioadă. Weekend-ul trecut, pe data de 18 iunie 2022, s-a stins din viață și Iulia Buciuceanu, o mare mezzosoprană și sora regretatei actrițe Tamara Buciuceanu. Anunțul cutremurător a fost făcut de către Opera Națională București, pe Facebook, și distribuit ulterior de Ministerul Culturii.

Citește și: Anamaria Prodan și-a șters tatuajul cu chipul lui Laurențiu Reghecampf.Ce și-a desenat în locul lui

Citește și: Loredana Groza, ipostază provocatoare pe scenă, în fața lui Smiley:„Să te poți uita sub…'

Citește și: Roxana Ciuhulescu se mută în casă nouă, după ce a locuit mai mulți ani cu chirie:„Nu am fost niciodată adepții opulenței'

Citește și: Ce spune Feli despre al doilea copil și cum își educă fiica:„Deși au trecut trei ani, încă învățăm să fim părinți' / EXCLUSIV

A murit sora actriței Tamara Buciuceanu

Pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii a apărut sâmbătă, 18 iunie 2022, un mesaj tragic. Reprezentanții au anunțat: „O zi neagră pentru cultura românească… Odihnă veşnică, Iulia Buciuceanu!'. În urmă cu câteva zile, lumea artistică și-a luat „rămas-bun' și de la Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă Constantin Tănase, dar și de la Valentin Uritescu. Cel din urmă s-a stins din viață vineri seară.

Iulia Buciuceanu, sora Tamarei Buciuceanu, a fost prim solistă la Opera Română din București timp de aproximativ trei decenii, între anii 1952-1983. Regretata artistă a fost căsătorită cu actorul George Constantin și împreună au un fiu, pe nume Mihai Constantin, cel care a moștenit pasiunile ambilor părinți.

Iulia Buciuceanu s-a născut pe data de 25 iunie 1931, în Tighina, Basarabia. Mama ei a fost cea care i-a insuflat pasiunea pentru muzică și care i-a ghidat primii pași în lumea artistică, lume pe care a iubit-o atât de mult.

Mezzosoprana Iulia Buciuceanu avea 90 de ani

După ce bazele i-au fost puse de către mama ei, mezzosoprana a urmat Conservatorului din Iași, iar apoi și-a continuat studiile la Conservator, în București. A murit la 90 de ani, la fel ca sora ei, Tamara Buciuceanu.

Sora actriței Tamara Buciuceanu s-a angajat ca solistă a Operei Române încă din perioada studenției. A avut o carieră prosperă, atât pe plan național, cât și internațional. De-a lungul timpului, ea a intepretat diverse roluri, fie comice, satirice sau dramatice. Ba mai mult, unele dintre ele au fost chiar premiere absolute pe scena operei.

Deși Iulia Buciuceanu s-a dedicat în principal repertoriului românesc, marea artistă a jucat și roluri din străinătate. Printre piesele pe care le-a pus în scenă se numără: Aida, Trubadurul, Carmen de Bizet, rusalka, Dama de Pică, Evgheni Oneghin, Nunta lui Figaro, Povestirile lui Hoffman, Maeștri Cântăreți din Nurnberg, etc.

Sursă foto: Facebook, Captură video, Hepta

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter