A murit Victor Socaciu! Artistul avea 68 de ani

Publicat pe

Victor Socaciu a murit astăzi, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani, în ciuda eforturilor depuse de medici de a-i salva viaţa. Artistul se afla în spital de o lună de zile.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Victor Socaciu, muzician, compozitor, cântăreţ, chitarist, realizator şi prezentator TV, dar şi politician şi apoi diplomat, s-a stins din viaţă într-un spital din Bucureşti, potrivit antena3.ro.

În urmă cu două săptămâni, Victor Socaciu a participat la cea de-a 30-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk „Om bun” la Breaza.

A murit Victor Socaciu! Artistul avea 68 de aniA murit Victor Socaciu! Artistul avea 68 de ani

„Era foarte puternis și era convins că va învinge boala. Dar uite că n-a reușit. Dumnezeu să-l odihnească” – a declarat Ducu Bertzi.

Anunțul făcut pe Facebook de către soția sa, Ana-Maria Socaciu:
„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu.Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”.

Vasile Șeicaru: El a fost în comă!

Artistul era internat de o lună, întrucât i se agravaseră problemele la rinichi, iar medicii îi făceau dializă, în speranța că îl vor putea salva. Astăzi, inima lui a cedat, după cum a afirmat cel mai bun prieten al lui, Victor Socaciu, la Antena 3.

Reamintim că Victor Socaciu a fost supus unui transplant renal, în anul 2009, ambii rinichi fiind prelevați de la o fetiță de zece ani, aflată atuni în moarte cerebrală.

Vasile Șeicaru: „nu-mi revin, sunt terminat, nu pot să realizez. El a fost în comă! Victor a murit lângă soția lui, ea n-a plecat o lună din spital, a stat acolo lângă el. În spital a fost tratat bine, nu se pune problema că medicii nu au făcut ce trebuia. Eu cred că a vrut să plece din viața asta pe scenă. Am vorbit și cu Ducu Bertzi, suntem amândoi terminați. Anul trecut am făcut cu toții Revelionul împreună…

Ce probleme de sănătate avea Victor Socaciu

Victor Socaciu a fost internat pe 9 aprilie, la Spitalul Monza deoarece se simțea rău și avea febră. I-a fost făcut testul COVID-19, care a ieșit pozitiv. Din nefericire, plămânii artistului au fost afectați în proporție de 50% și a avut nevoie de suport respirator.

Din nefericire, Victor Socaciu are un istoric medical complex, de-a lungul anilor acesta ajungând de mai multe ori pe mâna medicilor pentru diferite intervenții. Artistul are și diabet, iar în urmă cu câțiva ani a fost supus unui transplant renal. 

Ana Maria Socaciu, fiica artistului, a rugat la vremea respectivă pe toată lumea să se roage pentru viața tatălui ei. „Să ne rugăm pentru sănătatea lui!’ , a spus fiica lui Victor Socaciu.

A murit Victor Socaciu la doar 68 de ani

Născut pe 14 ianuarie 1953 la Brașov, Victor Socaciu a provenit dintr-o familie de oameni simpli, dar „foarte deschiși”, după cum spunea chiar artistul în biografia sa, unde a mărturisit că era atât de impresionat de romanțele pe care i le cântau părinții săi, încât se ascundea sub masă și plângea – chiar dacă nu înțelegea ce însemna o iubire trecută.

Atracția mea față de folk a început în anul 1972, când l-am auzit la radio pe Mircea Florian cântând. El a fost cel care mi-a atras atenția asupra folk-ului autohton.

Mai citeam despre folk în revistele din acele vremuri. Și am început să scriu și eu cântece. Cred că era locul în care mă puteam desfășura cel mai bine. Când eram în liceul, scrisesem un cântec care se numea „Frizerul'. Asta ca reacție la faptul că directorul școlii, de câte ori făceam un pocinog, ne tundea pe toți. Asta era măsura disciplinară pe care o lua. Și eu am scris atunci cântecul „Frizerul' și, bineînțeles că am devenit figura centrală a liceului, fiindcă era chiar un act de curaj să protestezi pe vremea aceea, și mai ales, să dai în director să să-l iei la mișto.

Ori folk-ul era tocmai reacția la tot ce se întâmpla în jur, la bine și mai ales la rău. Și mi se potrivea ca o mănușă genul ăsta. Și am scris cântece care circulau în mediul universitar brașovean. Exista atunci moda cenaclurilor, iar la Brașov se înființase Cenaclul Dacia-Felix, înainte chair să apară Cenaclul Flacăra. Și cântam atunci un cântec care avea ca refren „va veni o zi, când fiecare va simți că a devenit o țintă'…”, scria Victor Socaciu în biografia postată pe site-ul său.t

Sursa foto: Hepta

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter