Actorul Ovidiu Cuncea a divorțat după 21 de ani și s-a făcut preot: “Probabil că era mai rău să fi trăit înșelat!”

Publicat pe

Ovidiu Cuncea a divorțat în această vară, după 21 de ani de căsnice. Soția actorului a depus cerere de divorț în februarie, anul acesta, unul dintre motive fiind acela că Ovidiu Cuncea a luat calea bisericii. El este acum diacon la mai multe biserici din Capitală și s-a împăcat cu decizia soției sale, Cristina, de a se separa.

Actorul Ovidiu Cuncea a divorțat după 21 de ani și s-a făcut preot: Probabil că era mai rău să fi trăit înșelat!'Actorul Ovidiu Cuncea a divorțat după 21 de ani și s-a făcut preot: Probabil că era mai rău să fi trăit înșelat!'

Probabil că era mai rău să fi trăit înșelat. Sufletește, nu știu dacă și trupește. Decât să fi trăit în minciună, a fost mai bine așa. Nu știu ce a fost acolo, n-am înțeles încă. La început m-am revoltat, m-am întrebat de ce s-a întâmplat asta, după care mi-am dat seama că nu are niciun rost. În jurul meu cerul e atât de mare și e loc pentru toată lumea, încât toată tristețea și amărăciunea trebuie să le topesc în lumină.', a povestit Ovidiu Cuncea în emisiunea Refresh by Oana Turcu', de la Antena Stars.

Actorul speră să se îndrăgostească din nou, chiar dacă nu crede că se va mai căsători vreodată.

După divorț, copiii săi, deși mari, 20 și 21 de ani, au ales să rămână alături de tatăl lor.

Ne vedem seară de seară, mâncăm împreună dimineața, râdem, ne întrebăm ce am mai făcut. Eu cu Sara (fiica lui – n.r.) avem aceeași meserie( ambii sunt actori – n.r). Ea joacă și la Teatrul Național. Avem multe lucruri comune. Copiii mei vor să mă vadă fericit. De Crăciun au vrut să stea mai mult cu mine, de Revelion, au stat numai cu mine. Vor să-mi fie bine', a mai măturisit actorul-diacon.

Deși recunoaște că s-a gândit să se călugărească, Ovidiu Cuncea recunoaște că deocamdată nu poate renunța la actorie. Momentan, Ovidiu Cuncea joacă în „Preșul” și în „Revizorul”, ambele la Teatrul Național.

Cum a ajuns preot

„Am făcut seminarul teologic, înainte de 90. Am simțit în permanență ceva care îmi spunea că trebuie să fac asta. Mergeam la biserică ca un tânăr, dar nu stăteam în genunchi toată ziua. Am primit asta de la bunici. Ne puneau să spunem rugăciuni', dezvăluia Cuncea, la emisiunea Vorbește lumea.

„Se naște de undeva. Tatăl meu m-a încurajat să dau la Teatru. Își doreau să fiu preot. M-ar fi văzut la o parohie apropiată de ei. Sunt primul actor al teatrelor din România care face și asta. Îi povesteam neliniștile mele lui Mircea Albulescu și îmi spunea că o să fiu unic în felul acesta, mă încuraja. Înainte de hirotonie am vrut să renunț. Am fost hirotonit în Grecia, acolo mai erau încă trei episcopi. S-a creat o tensiune și am avut un sentiment că dacă deranjez să nu mai fac. Apoi am rămas în rugăciune și s-a limpezit totul', a mai povestit Cuncea.

„Mult a contat sprijinul familiei. Când eram diacon, soția a spus: «Te-ai schimbat, ești altă persoană». Fericit?… E complicată fericirea. Sunt împlinit, echilibrat', a încheiat șirul dezvăluirilor Ovidiu Cuncea. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter