Olimpia Melinte, din serialul VLAD, joacă rolul unei asasine în filmul spaniol SORDO. Primele imagini: are o cicatrice pe faţă şi torturează oameni

Publicat pe

Actriţa Olimpia Melinte, pe care fanii serialului Vlad o îndrăgesc datorită rolului Eliza, joacă rolul unei asasine în filmul „Sordo/ The (Silent) War”, regizat de Alfonso Cortés-Cavanillas, care are premiera astăzi, la cinematograful Capitol din Madrid. Olimpia Melinte este de nerecunoscut în acest film: este şatenă, are o cicatrice pe faţă şi torturează oameni.

Olimpia Melinte, din serialul VLAD, joacă rolul unei asasine în filmul spaniol SORDO. Primele imagini: are o cicatrice pe faţă şi torturează oameniOlimpia Melinte, din serialul VLAD, joacă rolul unei asasine în filmul spaniol SORDO. Primele imagini: are o cicatrice pe faţă şi torturează oameni

În crearea personajului său, Olimpia a folosit ca sursă de inspiraţie romanul „Războiul nu are chip de femeie', de Svetlana Aleksievici.

„Personajul meu, Darya Sergheievici Volkov este lunetistă şi criminală de război, angajată de armata spaniolă să-l vâneze pe Anselmo (Asier Etxeandia), personajul principal. Ea este din Ucraina, dar a luptat şi pentru armata rusă.

De la casting până la ultima zi de filmare, această producţie a fost o aventură minunată în care am construit primul meu rol care pare 100% negativ, fără nicio nuanţă de blândeţe sau compasiune pentru victimele mele, o adevărată provocare condusă cu măiestrie şi mult tact de regizorul nostru Alfonso Cortes Cavanillas.

Au fost zile şi nopţi de filmare tensionate, prin munţi şi peşteri din Cantabria, călare sau pe jos, cu o echipă fantastică. Am lucrat cu unii dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi actori ai momentului din Spania ca Hugo Silva, Asier Etxeandia sau Marian Alvarez.

Am învăţat să trag cu arma, să călăresc bine, şi mi-am creat, împreună cu un coach, un accent ucrainean pentru ca personajul meu să fie cât mai aproape de realitate. Sper să avem ocazia să vedem acest film şi în cinematografele româneşti', a povestit actriţa, citată de News.ro.

Olimpia Melinte este singura actriţă străină din distribuţia acestui film care debutează în cinematografele spaniole pe 13 septembrie.

Olimpia Melinte, nominalizată la prestigioasele Premii Goya în 2014, categoria „Revelaţia anului', pentru rolul din „Cannibal'/ „Caníbal' (regia: Manuel Martín Cuenca), revenirea în Spania pentru filmările la „Sordo' care au avut loc în Cantabria, în 2017, a fost o sursă de inspiraţie şi, în acelaşi timp, prilejul pentru a construi un personaj dificil de abordat: o femeie al cărui unic crez este ordinul dat, care găseşte plăcere în a tortura inamicii deveniţi victime abandonate în bălţi de sânge.

Vezi care sunt cele mai tari filme seriale!

Olimpia Melinte este de nerecunoscut în acest western

În acest western, Olimpia Melinte este de nerecunoscut: şatenă, cu o cicatrice pe faţă, poartă uniformă, călăreşte, trage cu arma, ucide, torturează.

„Cea mai dificilă scenă a fost cea în care trebuia să-l torturez pe unul dintre fugitivii capturaţi, interpretat de Hugo Silva. 

Îmi amintesc fiecare dintre ustensilele cu care am lucrat: cuie, ciocane, de tot sângele care împroşca peste tot când loveam deţinutul, de fiecare mişcare precisă pe care trebuiasă o fac, fiindcă totul s-ar fi putut transforma într-o tragedie dacă loveam cu un milimetru mai într-o parte, şi de monologul de o pagină pe care trebuia să-l spun în tot acest timp.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în timpul filmărilor şi am încheiat acea zi la un pahar de whisky în faţa şemineului, povestind despre temerile fiecăruia din echipă, de la regizor şi directorul de imagine, până la noi, actorii…', îşi aminteşte actriţa.

Regizorul Alfonso Cortes Cavanillas spune că personajele sale nu sunt rele sau bune, ci oameni de privit în context, ale căror acţiuni sunt dictate de circumstanţe.

 

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter