Adio dive anorexice: Vogue nu va mai folosi decat manechine peste 16 ani, cu o sanatate buna!

Publicat pe

Anna Wintour, redactor-sef Vogue America a anuntat pe 3 mai ca toate cele 19 editii internationale Vogue nu vor mai utiliza decat imagini ale unor fotomodele cu varsta mai mare de 16 ani si cu o stare de sanatate buna, potrivit cotidianului Le Monde.

Anna Wintour redactor-sef Vogue America si Rihanna

Anna Wintour redactor-sef Vogue America si Emmanuelle Alt – Vogue Franta sunt printre semnatarele angajamentului care promoveaza ideea ca sanatatea inseamna frumusete'.

Redactorii-sefi Vogue doresc o revista care sa arate in paginile sale manechine sanatoase, unor cititori sanatosi', a anuntat intr-un comunicat de presa Jonathan Newhouse, presedintele Conde Nast International, proprietarul revistei Vogue.
Angajamentul care are 6 puncte stipuleaza ca Vogue nu va folosi manechine cu varsta mai mica de 16 ani si care par sa aiba probleme de comportament alimentar.

Publicatia cere agentiilor de fotomodele sa nu le mai trimita manechine care nu intrunesc criteriile anuntate, iar directorilor de casting li se cere sa verifice varsta modelelor si sa incurajeze munca in conditii sanatoase – prin asta facandu-se referire la alimentatie.

De asemenea, creatorii de moda sunt incurajati sa ia in considerare repercusiunile pe care le poate avea faptul ca imbracamintea facuta pentru prezentarile de moda are marimi foarte mici, ceea ce determina fotomodelele sa urmeze acest standard nesanatos.

Suntem ambasadorii imaginii unui corp sanatos' se anunta in documentul care va fi publicat in editia de iunie a revistelor Vogue si care, daca va fi urmat si de alte publicatii, poate zgudui industria modei si actualele standarde care au determinat multe tinere sa devina anorexice.

Dana Musceleanu
Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter