Aferim – Un candidat serios la premiu, la Berlin

Publicat pe

Singurul lungmetraj românesc din competiția Festivalului Internațional de Film de la Berlin, AFERIM!' în regia lui Radu Jude, a avut premiera mondială ieri în capitala Germaniei.

 

aferim1

 

Pelicula a fost primită cu aplauze din partea publicului prezent la Berlinale Palast, iar presa internațională a publicat cronici elogioase.

 

The Hollywood Reporter califică filmul lui Radu Jude drept „o lecție aspră de istorie, ușurată de umorul deocheat și de elementele western-ului clasic. Elegant turnat în alb-negru, pe peliculă de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasă impresia unui concurent puternic, grație aspectului său uimitor, subiectului actual și scenariului surprinzător de amuzant.'

 

aferim2

 

Revista Variety consideră, la rândul său, că „Aferim!” este cel mai reușit și cel mai original dintre filmele lui Radu Jude.

 

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, AFERIM  este un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

aferim3

 

Radu Jude intră în competiție cu nume mari ale cinematografiei mondiale, printre care Werner Herzog, Terrence Malick, Peter Greenaway sau Jafar Panahi.

 

Trofeele vor fi decernate în cadrul ceremoniei care va avea loc sâmbătă seara, pe 14 Februarie, la Berlinale Palast.

 

Foto: floringhioca.ro

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mmTYOY_jQWc[/youtube]

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter