Alexandru Rafila, candidat PSD la Europarlamentare, are o avere impresionantă! Cât de bogat este reprezentantul României la OMS

Publicat pe

Alexandru Rafila are o avere impresionantă, potrivit declarației sale de avere. Reprezentantul României la OMS are o suma cu multe zerouri în cont, mai multe terenuri și case, ceea ce i-a îndreptățit pe mulți să afirme că medicul Rafila este foarte bogat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și, totodată, reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății a reușit să strângă o mică avere. 

Cât de bogat este Alexandru Rafila

Potrivit declarației de avere actualizată în iunie 2019, prof. dr. Rafila deține 5 terenuri, dintre care 3 cumpărate în anul 2007 la Crevedia și 2 la Otopeni, unul cumpărat în 2013 la Râșnov și unul moștenit în 2018 la Corbeanca.

De asemenea, medicul deține 3 apartamente la București și o casă la Râșnov. Primul apartament și l-a cumpărat în anul 1997 în sectorul 3. Pe al doilea l-a achiziționat zece ani mai târziu, în 2007, în sectorul 1, iar pe al treilea, în 2010, în Voluntari. A cumpărat casa de la Râșnov în 2013.

Citește și: Cine este Alexandru Rafila, medicul care ne aduce vești despre evoluția pandemiei de coronavirus. Din anul 2000 a activează ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator

În 2018, Rafila și-a vândut acțiunile la o bancă, obținând 552.000 de lei În martie 2019, Rafila a vândut o mașină Audi, pe care a obținut 20.700 euro. De asemena, în mai 2018, a donat un teren. El a mai completat că deține acțiuni de 320.000 lei la Transgaz și de 120.000 lei la o bancă.

Alexandru Rafila are 9 conturi bancare, în lei, euro și dolari, suma fiind de aproximativ 350.000 de euro.

Alexandru Rafila, candidat PSD la Europarlamentare, are o avere impresionantă! Cât de bogat este reprezentantul României la OMSAlexandru Rafila, candidat PSD la Europarlamentare, are o avere impresionantă! Cât de bogat este reprezentantul României la OMS

Cât câștigă pe lună Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila are patru surse de venit. Mai întâi, prof. dr. Alexandru Rafila este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila', de unde îi revin anual 88398 RON. Apoi, Rafila este şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş' din Bucureşti, de unde a primit, potrivit declarației de avere actualizată în 2019, un venit anual de 159.167 RON.

Pe lângă cele 2 salarii, profesorul Rafila are și 2 surse de venit din PFA-uri. Are un contract de servicii medicale în zona de cercetare, de unde în 2019 a încasat 1846 RON și un contract de servicii medicale în zona de sănătate publică, unde a încasat în 2019 suma de 57151 RON.

Rafila a încasat și 44.194 lei ca dividente de la Transgaz, asfel că veniturile anuale totale au fost de 350.778 lei, adică 29.231 lei (aproximativ 6.300 euro) pe lună. 

Declarația de avere a fost completată la 7 iunie 2019.

Ce studii are Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a absolvit facultatea în 1987 şi şi-a obţinut titlul de doctor în medicină în anul 2004. Din anul 2000 a lucrat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică. De asemenea, Rafila a fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică.

Citeste si: Alexandru Rafila: 'Vaccinul antigripal va preveni co-infecția cu virusul gripal și cu noul coronavirus'. Când a preconizat că se va întâmpla acest fapt

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter