Amy Winhouse - Regina premiilor Grammy

Publicat pe
Cea de-a 50-a editie a premiilor Grammy i-a adus britanicei Amy Winhouse nu mai putin de 5 distinctii, printre care cea pentru Cel mai bun cantec si Cea mai buna revelatie a anului.

Amy WinehouseAmy si-a mai trecut in palmares premiul pentru Cea mai bun interpreta pop, Cel mai bun album pop si Cel mai bun album al anului, „Back to Black'.

Cantareata de 24 de ani care a avut initial 6 nominalizari, reusind performanta de a primi 5 premii, nu a fost prezenta la ceremonie, in urma cu o saptamana, autoritatile americane refuzandu-i viza.

Recent iesita dintr-o clinica de dezintoxicare, Winehouse a cucerit unul dintre cele mai importante premii, acela pentru Cel mai bun album. „Rehab' a concurat cu albumele unor nume mari: Beyonce (Irreplaceable), Foo Fighters (The Pretender), Rihanna (Umbrella) si Justin Timberlake (What Goes Around…Comes Around).

Pianistul Herbie Hancock (67) a castigat premiul pentru Cel mai bun album al anului cu River: The Joni Letters', multumind Academiei ca a avut curajul sa puna capat hegemoniei pop-ului. „E o noua zi care dovedeste ca nu exista lucruri imposibile', a adaugat muzicianul, fredonand imnul de campanie al candidatului democrat aflat in cursa pentru Casa Alba, Barack Obama.

Justin Timbarlake a plecat acasa cu trofeul pentru Cel mai bun cantaret pop, reusind sa triumfe in fata fostului Beatles, Paul McCartney, iar Chemical Brothers au primit un Grammy pentru Cel mai bun album electro pentru „We Are the Night'.

Premiile Grammy au fost acordate pentru 110 categorii, acoperind toate genurile musicale, de la muzica clasica si heavy metal pana la polka. Ceremonia a fost una speciala, organizatorii reusind sa-i aduca pe scena pe Tina Turner si Beyonce, Kanye West, Herbie Hancock sau tenorul Andrea Bocelli.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter