Andreea Esca: "Eram îmbrăcată ca o babă". Evoluția unei TV anchor, în imagini

Publicat pe de Alina Dan

Cred că unul dintre principalele mele atuuri a fost că eram îmbrăcată ca o babă', a spus, în glumă, Andreea Esca, la o întâlnire cu studenţii Facultății de Jurnalism, în urmă cu aproape opt ani.  Succesul știristei nu a fost dictat, cu siguranță, de sacoul cu umeri ampli, ce părea cu 2 numere mai mare, cu care apărea pe ecrane, pe când 'Bună seara, România! Bună seara, București!' nu era încă o formulă de salut intrată în manualele de jurnalism. Tenacitatea și nevoia de perfecțiune, profesionalismul și echilibrul sunt calitățile care au propulsat-o la statutul de TV anchor de acum.

Andreea Esca a scris istorie pentru televiziunea din România postrevoluţionară. A creat un trend în coafură – stilul pe care îl poartă de când a spus pentru prima dată, în 1994,  la Ştirile Pro TV 'Bună seara, România! Bună seara, Bucureşti!' şi care este creat de Geta Voinea, îi poartă acum numele. Andreea nu mai este de mult doar cititoarea de prompter care nu se bâlbâie, ci a trecut la nivel superior în jurnalism – bursieră USAID (United States Agency for International Development),  director al unei publicaţii glossy,  – dar şi-a evidenţiat şi latura mai puţin cunoscută, aceea de pictoriţă din pasiune, într-o expozitie organizată la TNB.

Puterea Andreei Esca stă în cuvânt, în integritate şi în prestigiul de care se bucură. De când face jurnalism pe sticlă', Andreea s-a ţinut departe până şi de cele mai mici bârfe, şi-a păzit cu grijă viaţa privată, dar şi valoarea salariului pe care i-l dă Adrian Sârbu şi care a rămas, până azi, o enigmă. Un blogger care s-a jucat cu focul şi a dezvăluit' retribuţia starului protevist s-a ales cu site-ul suspendat şi cu o contravenţie substanţială. Este căsătorită cu un francez, Alexandre Eram, şi are doi copii.

Îți prezentăm, mai jos, câteva imagini din arhiva Ringier cu perioada debutului în televiziune al Andreei Esca.

Andreea Esca: "Eram îmbrăcată ca o babă". Evoluția unei TV anchor, în imaginiAndreea Esca: "Eram îmbrăcată ca o babă". Evoluția unei TV anchor, în imagini

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter