Andreea Marin Banica - O noua sansa la viata pentru mii de romani

Publicat pe

Andreea Marin Banica si Asociatiei „Salveaza Vieti” au miscat birocratia din sistemul de sanatate romanesc, iar Ordinul Mortii (Ordinul 50/2004 al Ministrului Sanatatii) nu mai exista in forma in care permitea pierderea vietilor atator oameni.

Andreea Marin BanicaDe acum inainte, fiecare roman poate apela la noul Ordin imbunatatit, numit de acum inainte Ordinul 1011/2011 si care consfiinteste in conditii noi, mult mai aproape de nevoile pacientului, dreptul bolnavilor in stare grava din Romania care nu mai gasesc solutie medicala in spitalele romanesti, de a obtine sprijin financiar din partea Ministerului Sanatatii.

Este vorba de boli grave ce nu intra in pachetul de baza acoperit de formularul E112, acesta din urma oferind fonduri din bugetul Casei de Asigurari de Sanatate.

Este dreptul bolnavilor romani care au nevoie de transplanturi de organe, de celule stem de la un donator neinrudit (leucemii), care sufera de tumori cerebrale sau anumite tipuri de cancer in forme galopante sa se foloseasca de noul Ordin 1011/2011 pentru a obtine fonduri din bugetul alocat acestei cauze de catre Ministerul Sanatatii pentru tratamentele lor in spitale sau clinici din strainatate.

Ordinul 1011/2011 inseamna acum si facilitati care sa usureze drumul acestor dosare, dar si posibilitatea ca pacientul sa corespondeze el insusi cu clinicile desemnate de catre Comisia Medicala pentru rezolvarea rapida a cazului.

Pentru mai multe detalii, accesati www.andreeamarinbanica.acasa.ro

 

Foto: Arhiva VIVA!
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter