Emma Zeicescu - De la politica la moda

Prezinta stirile la Realitatea TV, realizeaza emisiuni de analiza si life-style, are invitati (uneori dintre cei mai incomozi sau chiar antipatici), a muncit ani de zile ca reporter, negociaza proiecte si modereaza dezbateri. Dar, când toate astea se termina, Emma Zeicescu (30) viseaza sa faca… design vestimentar.

Mi-a placut Emma. E vesela, e puternica, are forta de convingere, are principii si in discutii nu e rigida ca o stanca de care se lovesc valurile, dar nici moale ca o salcie care se apleaca in orice directie ar batea vantu (pardon, dar nu am ce face, cuvantul e in dictionar – e substantiv comun). Emma e femeie. Si m-am intrebat vazand-o, cum se simte in fata oamenilor politici cu care sta de vorba sau pe care ii are in emisiuni… Dar am rezistat tentatiei si am si am insistat chiar sa ocolim domeniul.

Emma Zeicescu

Te rog, nu vreau sa vorbim despre politica si politicieni, ci despre una din pasiunile tale: designul vestimentar. Cum ai ajuns la asta?
Uite, Cristina, acum cand noi vorbim, eu visez. Visez ca intr-o zi o sa porti o tinuta de la mine (rade). Acum sincer, visez la… un vis! Cred ca am stiut dintotdeauna ca jumatate din sufletul meu e de artist. Dar m-am ocupat de el dupa 30 de ani. Habar nu am de ce. Il mostenesc pe tatal natural aici, Dumnezeu sa-l ierte. El avea inclinatie spre frumos. E ceva acolo care imi spune ca am ceva de zis. Imi place sa stau sa desenez tinute. Ma trezesc dimineata cu o idee de sacou sau de geanta. Fug. Beau cafeaua, schitez repede pe o coala, sa nu uit. Asa ca m-am decis sa si fac ceva. Si, daca ma ajuta Cel de Sus, in septembrie, surpriza! Uite asta e o exclusivitate, vezi?! (rade). Atunci sper sa dam drumul micului atelier cochet de fashion unde o sa bem un ceai. Si o sa vezi atunci prima linie de tinute business semnata Emma Zeicescu si Lorena Buhnici, sotia lui George Buhnici (Pro TV), pe care providenta mi-a scos-o in cale. Ca asa sunt eu, baftoasa!

Care e designerul pe care-l preferi?
Imi place mult John Galliano, „cel mai frumos nebun al modei actuale'. Ma inspira. E ceva acolo altfel. Cum ai putea sa ramai altfel decat mut de uimire, cand vezi rochiile semnate Galliano? Imi place si casa Chanel. Citesc chiar acum o carte despre viata ei, scrisa de Edmonde Charles-Roux. Am aflat astfel cum a ajuns sa fie strigata Coco cand pe ea o chema, de fapt, Gabrielle Chanel. O femeie care a luptat cu toate armele ca sa scape de viata mizerabila, plina de constrangeri si prejudecati. Eleganta, personalitate si stil.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro