Andrei Gheorghe a murit. Poliția deschide dosar pentru moarte suspectă

Publicat pe

Celebrul prezentator de radio Andrei Gheorghe a murit.  Acesta avea 56 de ani și, potrivit primelor informații, ar fi fost găsit fără suflare, în aceastp seară, în jurul orei 22.00, în baia locuinței sale din Voluntari. Totul a fost anunțat printr-un apel la 112. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ ilfov, Ciprian Romanescu, poliția și medicul legist s-au deplasat la locuința jurnalistului pentru a demara primele cercetări.

CITEȘTE ȘI:

Celebra scenă cu Emil Boc din emisiunea lui Andrei Gheorghe / VIDEO

Andrei Gheorghe a murit la 56 de ani – detalii despre cariera acestuia

Andrei Gheorghe era născut la 14 ianuarie 1962, la Lipeţk, în Rusia.

Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția rusă-engleză), Universitatea din București.

A fost un prezentator și realizator de emisiuni radio și televiziune din România, realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj.

Între 1991 și 1993 a fost reporter special la Radio Constanța și a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanța (1993- 1996; „Videomania”, „Vineri 13″). Pro FM București (1996-2002;”Midnight Killer” „13-14”), și „Lanțul Slăbiciunilor” la Pro TV.

În 2002 și 2003 a realizat la Antena 1 emisiunea „Gheorghe”, a reluat emisiunea „13-14 cu Andrei”, mai întâi la Radio 21, și apoi în perioada 2005-2006, la Radio Total.

CITEȘTE ȘI:

Cine a fost Andrei Gheorghe. Povestea vieții unui jurnalist incomod

A avut un rol secundar în filmele „Amen' al lui Costa Gavras, Tinerețe fără tinerețe al lui Francis Ford Coppola (film aflat în faza de preproducție) și a colaborat cu Paraziții pentru albumul Irefutabil.

În 2004 este consilier media și realizator de emisiuni („Politica, frate!” și „Am o știre pentru tine!”) la Realitatea TV.

A scris la „Academia Cațavencu” și în ghidul „24-FUN”.

În afară de realizarea de emisiuni radio și TV, a deținut funcții de conducere la posturile unde a lucrat: director general al Radio Sky Constanța și Pro FM București, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 București.

În 2006 în colecția „Ego Publicistică” de la Polirom a apărut volumul „Midnight Killer – Banalitatea s-a născut la oraș”, însoțit de un CD audio.

Alte contribuții și realizări:

  • A mai realizat un scurt metraj (în 2008) numit „Dubla personalitate”.
  • A fost realizatorul emisiunii „Cu Gheorghe și Mihaiu” de la Radio Guerilla și a acceptat provocarea de la Kanal D pentru a modera cel mai îndrăzneț reality-show românesc: „Rătăciți în Panama”.
  • A avut în 2009 un nou proiect „www.presa.nu'
  • Din data de 5 ianuarie 2010 s-a ocupat cu organizarea departamentului de comunicare din cadrul Ministerului de Finanțe până în luna februarie a aceluiași an.
  • Din data de 3 octombrie 2010 realizează emisiunea „Salutare Națiune” pe canalul Prime în Chișinău, Republica Moldova.
  • Din data de 24 octombrie 2010 realizează emisiunea „Clubul de poker” pe canalul Prima TV în România.
  • Din data de 13 februarie 2012 realizează emisiunea „Oameni și oameni” pe canalul The Money Channel.

Florin Călinescu despre Andrei Gheorghe: 'A ars repede și condensat'

Contactat telefonic de Dan Capatos în cadrul emisiunii Xtra Night Show, actorul Florin Călinescu a declarat despre bunul său prieten: 'Nu am bănuit că ar avea vreo sănătate precară, cert e că avea o ardere interioară nemărturisită. Era un rebel intransigent fără niciun fel de dubiu. Avea o temperatură interioară care lasă urme. (…) Nu s-a văicarit niciodată, a ars foarte repede și condensat. De 25 de ani de cand îl știu, aveam mereu senzația că are o bombă în rucsac, umbla cu propria bombă. Totuși, nu pot să mi-l imaginez pe Andrei pe la 92 de ani, dacă stau să mă gândesc. (…)Eu pentru Andrei am avut o admirație secretă. Totdeauna aveam comentarii contrare tocmai pentru a prelungi o conversație, pentru a ne bucura de frumusețea argumentelor.'

'Arderea, destinul, vodka, tutunul…e complicat cu slavii', a concluzionat Florin Călinescu, cu referire la faptul că Andrei Gheorghe s-a născut în Rusia, la Lipețk.

Andrei Gheorghe a rămas în memoria colectivă și pentru celebra emisiune în care politicianul Emil Boc s-a accidentat foarte grav.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter