Anunţul anului despre starea lui Michael Schumacher: "Vă pot asigura că este conştient"/Pilotul de Formula 1 a intrat în comă în 2013

Publicat pe

Soția și copiii lui Michael Schumacher nu au încetat niciodată să spere într-un miracol și se pare că, la 6 ani de la accidentul de schi care l-a țintuit la pat, minunea se întâmplă. Fostul pilot de Formula 1 urmează un tratament revoluționar în Franța, care se pare că dă rezultate după numai 24 de ore. Conform unei asistente medicale care îl îngrijește, Michael Schumacher a ieșit din comă și este conștient.

Anunţul anului despre starea lui Michael Schumacher: "Vă pot asigura că este conştient"/Pilotul de Formula 1 a intrat în comă în 2013Anunţul anului despre starea lui Michael Schumacher: "Vă pot asigura că este conştient"/Pilotul de Formula 1 a intrat în comă în 2013

Fostul pilot de Formula 1, Michael Schumacher, se află internat la Spitalul European Georges Pompidou din Paris pentru a primi un tratament experimental cu celule stem. Deşi familia fostului pilot nu a dat nicio declaraţie oficială cu privire la starea de sănătate a germanului, infirmiera care se ocupă de el a oferit detalii inedite legate de condiţia pilotului.

'Schumacher se află în îngrijirea mea. Vă pot asigura că este conştient', a declarat infirmiera lui Michael Schumacher, conform cotidianului LeParisien.

Jeff Todt, fostul conducător al echipei Ferrari, l-a vizitat pe Schumacher, la clinica pariziană, şi a rămas alături de fostul pilot timp de 45 de minute, citează Mediafax.

Fostul pilot german se află sub supravegherea medicului Philippe Menasche, un chirurg cardiac, în vârstă de 69 de ani, care a pus bazele terapiei celulare pentru tratarea afecţiunilor inimii.

Michael Schumacher a suferit un accident de ski în staţiunea Meribel din Alpii Francezi, la data de 29 decembrie 2013, în urma căruia, fostul pilot a suferit multiple traume cerebrale grave.

Tratamentul costă 3 milioane de euro pe an

Daily Mail a publicat în decembrie 2018 un în care anunţă că Schumacher nu mai este ţintuit la pat, aşa cum se credea. Noile informaţii contrazic dezvăluiri făcute de presa germană în luna martie a acestui an, când se susţinea că Schumi nu poate vorbi şi nici nu se poate deplasa.

Conform jurnaliştilor britanici, citați de telekomsport.ro, Schumacher are în continuare parte de o îngrijire la cel mai înalt nivel, costurile săptămânale pentru fizioterapie şi echipa medicală care îl are în grijă fiind de peste 55.000 de euro pe săptămână, adică aproape 3 milioane de euro pe an.

Sunetul motorului, folosit pentru recuperare!

În finalul anului 2018, cotidianul german Bild a prezentat noi detalii despre modul în care decurge recuperarea lui Michael Schumacher, precizând că Schumi e înconjurat în permanenţă de o echipă de 10 specialişti.

Jurnaliştii germani au precizat că „nimic nu a fost făcut pentru a se grăbi artificial recuperarea lui Michael” şi „nu există un răspuns clar la întrebarea care este starea lui Schumacher astăzi”.

În plus, în recuperarea lui Schumi au fost folosite inclusiv sunetul motorului scos de maşina pe care pilotul german concura în perioada în care era în activitate.

Ca pilot, Schumacher a avut un singur accident serios

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum.

El s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010. Însă în trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai arătat forma care l-a consacrat. Michael Schumacher nu a reuşit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, în 2012, şi patru clasări pe locul 4.

Ca pilot, Schumacher a avut un singur accident serios. La 11 iulie 1999, campionul german a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept, după ce monopostul Ferrari condus de el a părăsit pista şi a izbit puternic un zid de protecţie format din cauciucuri. El a lipsit atunci 98 de zile din F1, şase curse, revenind la ultimele două Grand Prix-uri ale sezonului, potrivit telekomsport.ro.

Michael este căsătorit cu Corinna din 1995 şi au doi copii, Gina Maria (20 ani) şi Mick (18 ani). Familia Schumacher s-a stabilit în anul 2007, la Gland, Elveţia, o staţiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva. Averea lui Schumacher a fost estimată în 2010 la peste 600 de milioane de euro.

 

foto: Telekomsport.ro, DigiSport.ro, Mirror.co.uk 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter