Ce s-a întâmplat la audierile lui Mihai Bendeac de la CNCD, unde a fost reclamat pentru discriminare

Publicat pe

Mihai Bendeac a fost reclamat la CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) de mai multe persoane, pentru un spot publicitar pentru o companie care produce vinuri. Prestația vedetei în reclamă a atras mai multe plângeri pentru violență împotriva femeilor. Marți, 22 martie, a avut loc audierea lui Mihai Bendeac la CNCD. Ce spun reprezentanții Consiliului pentru Combaterea Discriminării.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Mihai Bendeac a filmat acum câteva luni o reclamă în care promova un brand de vin roşu, dar scenariul a scandalizat o parte din audienţă, în special pe femei și, drept urmare, a fost reclamat la CNCD pentru discriminare.

Ce s-a întâmplat la audierile lui Mihai Bendeac de la CNCD, unde a fost reclamat pentru discriminareCe s-a întâmplat la audierile lui Mihai Bendeac de la CNCD, unde a fost reclamat pentru discriminare

De ce a fost reclamat Mihai Bendeac la CNCD

Reclama îl înfăţişează pe Mihai Bendeac care mimează o scenă de amor, iar la momentul climaxului, actorul începe să strige „Vin! Vin”. Referirea este către licoare, dar partenera înțelege că bărbatul este pe un drum de pe care nu există 'întoarcere' și este derutată, ba chiar contrariată.

Așadar, partenera înţelege că „partida' e pe cale să se termine, iar personajul lui Bendeac pare uşor „iritat' că ea nu-şi dă seama la ce se referă şi îi dă o palmă peste faţă tinerei.

O parte din persoanele care au urmărit reclama nu au „gustat' deloc actul artistic şi au depus plângere împotriva actorului pentru discriminare.

Ce a spus Bendeac despre reclama pentru care a fost reclamat la CNCD

Vinul acesta nu-mi aparţine. E doar ales de mine, dar cu ajutorul vostru fiecare sticlă devine unică. Vă încurajez să daţi frâu liber imaginaţiei voastre. Vă pup, vă iubesc şi vă respect!', a afirmat actorul când a lansat vinul roşu.

Citește și: Fosta soție a lui Marian Drăgulescu de la Survivor, despre bătăile încasate de la sportiv:„Am fost desfigurată!

Citește și: Andreea Perju și Giulia au fost prietene, dar relația lor s-a răcit:„Încăpățânată, egocentristă și un pic nerealistă

Citește și: Soția lui Cătălin Zmărăndescu, despre situația complicată a Faimosului la Survivor România 2022:'Are experiența vieții'

Citește și: De ce nu s-a căsătorit Virgil Ianțu cu mama fiicei sale, după 15 ani de relație:„Cererea a fost făcută și acceptată’

Ce spun reprezentanții Consiliului pentru Combaterea Discriminării 

'Știu speța și de ea s-a ocupat un titular de dosar (nr. persoana care instrumentează cazul). Au fost depuse la dosar susținerile părților, plângerile celor care au susținut că există discriminare și apărarea celor care consideră invers.  

Urmează o perioadă de maxim 90 de zile în care titularul de dosar poate solicita noi probe sau amănunte părților în cauză. Se face un raport care se transmite Colegiului Director al instituției. 

Acesta dă o sentință adică adoptă o decizie: sunt fapte care pot fi considerate discirminare și se dă o sancțiune, se respinge speța sau, mai rar se admit excepții în cauză', a declarat Csaba Asztalos, președintele CNCD, pentru Click!.

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter