Audrey Hepburn ar fi împlinit 85 de ani

Publicat pe de Oana Pantazi

Deși au trecut 21 de ani de la moartea ei, Audrey Hepburn va rămâne un model de frumusete și eleganță, actrița care a făcut istorie în „Breakfast At Tiffanys', „My Fair Lady' și „How to Steal a Million' fiind muza marelui Givenchy și cea datorită căreia, azi, în șifonierul fiecarei femei există o little black dress!

Audrey Hepburn, în

Audrey Hepburn, în „My Fair Lady” (1964)

În ultimii ani ai vieții sale, Audrey Hepburn, a fost ambasador UNICEF și a ajutat comunitățile sărace din Africa, Asia și America de Sud, însă, în anii anii ‘50-60 era una dintre divele de la Hollywood și muza faimosului creator de modă Hubert de Givenchy. În 1954, delicata actriță a și primit un rol pe măsură – cel al Prințesei Ann, din Roman Holiday, rol care i-a adus trei dintre cele mai importante premii cinematografice: Oscar, Globul de Aur și BAFTA, dar și celebritatea internațională. Audrey Hepburn ar fi împlinit 85 de ani în luna mai, dacă nu ar fi fost răpusă de o boală necruțătoare, dar, din păcate, sunt 21 de ani de când nu mai este în viață… Audrey Hepburn va rămâne însă nemuritoare în amintirea publicului ei, la fel și filmele în care a jucat.

 

Întâlnirea care i-a marcat viața

De-a lungul carierei sale, Givenchy a creat pentru personalități ca Lauren Bacall, Jackie Kennedy, Elizabeth Taylor, Grace de Monaco, Brigitte Bardot, Françoise Sagan, Marlène Dietrich, împărăteasa Farah Diba și Wallis Simpson, însă femeia de care l-a legat o intensă prietenie și care i-a fost muză timp de 40 de ani este Audrey Hepburn. Întâlnirea dintre cei doi a fost rodul unei neînțelegeri… Givenchy a primit-o în atelier pe tânăra Audrey crezând că va trebui să creeze ținute pentru o altă Hepburn. Katharine Hepburn. Nu mare i-a fost mirarea să vadă pășindu-i pragul o tânără fragilă, grațioasă, ce purta o pereche de pantaloni din bumbac, un tricou ce-i dezvelea buricul, papuci și o pălărie tip gondolier. A refuzat-o imediat, spunându-i că nu are niciun croitor disponibil, dar Audrey nu s-a lăsat. I-a cerut să-i arate rochiile disponibile. Le-a probat, după care a exclamat: „Sunt exact ce aveam nevoie!, iar acesta a fost începutul unei prietenii de o viață. Talia ei de viespe, chipul delicat și aspectul fragil l-au fascinat pe Givenchy, fiind perfecte pentru stilul auster, geometric și culorile favorite ale acestuia: negru, alb, pasteluri. În 1954, în filmul „Sabrina, unde a jucat alături de Humphrey Bogart, Audrey strălucea la propriu într-o delicată rochie de bal ivoire, brodată cu flori și bordată cu negru, creație căreia i se datorează primirea unui Premiu Oscar la categoria „Cele mai bune costume. Givenchy i-a creat de atunci nenumărate ținute actriței – pentru „Funny Face, „Charade, „How to Steal a Million, Love in the Afternoon și „Paris When It Sizzles, dar de departe cea mai cunoscută a fost rochia purtată de Audrey și creată de Givenchy pentru filmul „Breakfast at Tiffanys. Superba rochie neagră, simplă, accesorizată cu un colier la baza gâtului și cu mănuși negre, lungi, cunoscută sub numele de „little black dress, a devenit cea mai faimoasă creație a casei de modă Givenchy din toate timpurile.

Audrey Hepburn, ]n faimoasa little black dress, creată de Givenchy, pentru filmul „Breakfast at Tiffany’s”

Audrey obișnuia să spună despre el: „Hainele create de Givenchy sunt singurele în care mă simt eu însămi. Mai mult decât un stilist, el este un creator de personalitate. După ce actrița s-a stins din viață, în 1993, în urma unei boli necruțătoare, Givenchy declara: „A fost un fel de mariaj. Puțin câte puțin, prietenia noastră a crescut și, odată cu ea, încrederea reciprocă. (…) Întotdeauna i-am respectat gustul lui Audrey. Nu era ca alte staruri de cinema, îi plăcea simplitatea. Givenchy i-a fost alături actriței nu doar în proiectele profesionale, ci i-a creat haine și pentru evenimentele personale, inclusiv cu ocazia celor două mariaje ale sale. Actrița l-a inspirat pe Givenchy nu doar în modă, acesta dedicându-i unul dintre primele parfumuri create de el, „LInterdit. Anul trecut, creatorul îi aducea muzei sale un ultim omagiu, pregătind expoziția „To Audrey With Love – o declarație de dragoste și de prietenie peste timp. Un an mai târziu, maestrul s-a dus să-și întâlnească muza…
Foto: Hepta, Northfoto

 

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă