Băi, tu ești ăla cu gura mare din tenis?”. Ce mesaj a primit Ilie Năstase de la unul dintre campionii mondiali la box

Publicat pe

O legendă a tenisului profesionist, Ilie Năstase rămâne unul dintre puţinii sportivi care figurează în primii 10 tenismeni atât la simplu cât şi la dublu.

Marele tenismen a locuit 40 de ani în Paris și alți 12 în New York, dar a ales să se întoarcă pe meleagurile natale. Nu are nicio statuie dedicată în România, însă crede că „are undeva prin altă țară', așa cum nicio stradă nu-i poartă numele decât la Paris, în interiorul stadionului Roland Garros: „m-am simțit mai respectat, nu mai iubit. Majoritatea românilor mă iubesc', a răspuns scurt Ilie Năstase.

A devenit primul tenismen numărul 1 mondial, după ce a fost introdus sistemul de clasament cu acumulare de puncte ATP, a fost jucătorul cu cele mai mari câștiguri din tenis și a învins în peste 100 de turnee internaţionale în circuitul profesionist. Un interviu în exclusivitate cu Ilie Năstase, difuzat în cadrul seriei „Legendele' de pe canalul de youtube al lui Dan Negru, care poate fi vizionat aici.

Mesajul pe care i l-a transmis René Lacoste

Cu două săptămâni înainte de primul turneu de la Roland Garros din 1966, Ilie Năstase a avut ocazia de a-l întâlni pe René Lacoste, tenismenul și fondatorul celebrului brand de îmbrăcăminte sportivă, cel care avea obiceiul să vină și să stea în față, în primul rând: „în vestiar, când m-am dus, era acolo. Voia să joc cu echipamentul lui, cu ‘crocodilul'. Mai târziu, a devenit primul din industria vestimentației sportive „care s-a îmbrăcat de sus până jos' cu marca Adidas.

Întâlnirea cu Muhammad Ali

Una dintre fotografiile preferate ale marelui tenismen este cea în care apare alături de unul dintre cei mai cunoscuți boxeri din lume, Muhammad Ali. Totul s-a întâmplat în Las Vegas, în timpul unor filmări la o masă de jocuri: „când m-a văzut, a început să strige la mine: ‘băi, tu ești ăla cu gura mare din tenis? Ia vino aici! Poate ești tu cu gura mare, dar sunt mai frumos ca tine', își amintește Ilie Năstase.

Actualul președinte american, fascinat de tenismenul român

După ce l-a văzut la turneul de tenis U.S. Open, fostul vicepreședinte Joe Biden, liderul actual al Americii, l-a îndrăgit imediat pe marele sportiv. S-au întâlnit și chiar și-au strâns, respectuos, mâinile. „Vreau ceva de la tine, ceva ce ar putea să rămână după întâlnirea noastră', i s-a confesat Biden. „I-am adus racheta, am semnat-o. (…) Mi-a spus ‘nu voi juca cu ea, o pun acolo în vitrină', a mai continuat Ilie Năstase.

Interviul întreg poate fi vizionat aici.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter