Björk a purtat în concert o rochie realizată de doi designeri români

Publicat pe de Oana Pantazi

Björk a purtat în concert o rochie realizată de doi români. Futuristă, nonconformistă și sclipitoare la fel ca muzica ei – așa a fost rochia din 25.000 de cristale Swarovski, creată de românii Lana Dumitru (fashion designer) și Vlad Tenu (arhitect), pe care Björk a ales să o poarte recent în concertul ei din Anglia.

Björk a purtat în concert o rochie realizată de doi designeri români

Björk a purtat în concert o rochie realizată de doi designeri români

De la trip hop la muzica clasică, nimic nu-i este străin artistei Björk, care în 40 de ani de carieră s-a remarcat nu doar prin calitatea muzicii sale, ci și prin curajul de a experimenta genuri noi. La fel de inedite și curajoase ca alegerile ei muzicale sunt și cele vestimentare, care, de-a lungul timpului, au fost aproape la fel de comentate ca muzica ei – vă amintiți, probabil, rochia în formă de lebădă pe care artista a purtat-o la premiile Oscar din 2011.

Björk e o nonconformistă, la fel ca muzica ei.

Björk e o nonconformistă, la fel ca muzica ei.

Recent, Björk a susținut un concert la Londra, în cadrul Eden Project, unde a purtat o rochie Foraeva semnată de Lana Dumitru și Vlad Tenu. Descrierea de pe site-ul proiectului ne ajută să ne facem o idee despre ținuta artistei, însă cu siguranță rochia trebuie văzută, pentru că aspectul ei SF este departe de orice imaginație: Duo-ul de designeri vizionari format din Lana și Vlad reinterpretează tradiția pentru următoarea eră spațială, cu o rochie hibrid în care arta întâlnește tehnologia. Viitorul modei este transparent precum cristalul'. La rochia-sculptură din cristale a lucrat o echipă formată din 15 oameni, timpe de 6 luni, iar Björk a fost extrem de încântată să o poarte.

 

Creația purtată de Björk pe scenă este inspirată din modelul popular al unui covor tradițional românesc și a fost construită digital, cu ajutorul a 25.000 de cristale Swarovski. Partea SF intervine nu doar în modelul rochiei, ci și în concepția lui – acesta a fost realizat prin intermediul unor simulări 3D, cu metode de design algoritmice. Proiectul Foraeva are în centru o figură feminină, Aeva, venită din viitor pentru a inspira oamenii să redescopere valorile esențiale. Ea este vechea Eva și viitoarea Eva, purtând tradiția ca pe cel mai fashionable lucru din galaxie.' Și cine putea fi mai potrivit pentru întruchiparea acestui concept decât Björk, a cărei muzică inedită și stranie te duce cu gândul la viitor?

Foto: Hepta, Instagram

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista Viva
Revista Viva