Cât plătește pe an familia regală pentru Meghan Markle. Ducesa de Sussex e de milioane...

Publicat pe de Oana Pantazi

Nunțile, botezurile, defilările, vizitele oficiale – toate acestea implică niște costuri fabuloase pentru familia regală britanică, dar, din fericire, banii nu sunt o problemă pentru membrii ei. Iată cât plătește pe an familia regală pentru Meghan Markle!

Fotografia oficială a familiei regale la nunta lui Meghan Markle cu Prințul Harry.

Fotografia oficială a familiei regale la nunta lui Meghan Markle cu Prințul Harry.

Familia regală britanică pare să ducă o viață de poveste – recepții, outfituri fabuloase, castele, trenuri și avioane personale, dar puțini sunt cei care se întreabă și care sunt costurile acestui trai îmbelșugat și mai ales cine le suportă. Conform publicației Telegraph, activitățile întreprinse de Meghan Markle, proaspăta soție a Prințului Harry, au costat anul trecut familia regală – de fapt, pe socrul ei, Prințul Charles, care își întreține copiii – 1,43 milioane de lire sterline (în jur de 2 milioane de dolari). Din punct de vedere moral și… regal, Charles este răspunzător pentru cei doi fii ai săi și soțiile lor: Prințul Harry și Kate Middleton (Ducele și Ducesa de Cambridge) și Prințul Harry și Meghan Markle (Ducele și Ducesa de Sussex).

Drept urmare, viitorul monarh al Angliei a cheltuit anul trecut nu mai puțin de 3,52 milioane de lire sterline (aproximativ 4,62 milioane de dolari) pentru cei doi prinți și soțiile lor. Anul acesta, a cheltuit 4,6 milioane de lire sterline (aproximativ 6,5 milioane de dolari) pentru familia extinsă (din care acum face parte și Meghan Markle), o creștere cu 1,43 milioane de lire (aproximativ 2 milioane de dolari). Dat fiind că în familie a intrat și Meghan, e de înțeles că suma a crescut, însă, pe de altă parte, aceasta va prelua din sarcinile Reginei Elisabeta a II-a, care are deja o vârstă înaintată. Aceste sume nu includ costurile pentru vizitele oficiale, ele fiind suportate de Regină, dintr-un fond care este plătit de contribuabilii britanici.

Kate Middleton, Meghan Markle, Prințul William și Prințul Harry - supranumiți "Cei 4 fantastici"

Kate Middleton, Meghan Markle, Prințul William și Prințul Harry – supranumiți „Cei 4 fantastici”

Banii familiei regale provin din surse mixte, conform Business Insider. Unele dintre ele vin de la plătitorii de taxe britanici, însă marea majoritate provine din surse private, inclusiv din proprietăți vechi de sute de ani. Prințul Charles, de exemplu, câștigă mare parte din bani de pe urma Ducatului Cornwall, o proprietate de 1.300 de acri care furnizează veniturile viitorului moștenitor al tronului (indiferent care ar fi acesta). Participarea plătitorilor de taxe se rezumă la sumele pentru securitate, staff-ul de la Palat și întreținerea rezidențelor regale, iar toate acestea costă statul în jur de 65 de milioane de lire sterline pe an (aproximativ 85 de milioane de dolari). Nu este de mirare, așadar, că familia regală britanică nu e iubită chiar de toată lumea…

Foto: Hepta

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter