Ce avere declarată avea Liviu Dragnea înainte să meargă la închisoare

Publicat pe

Averea lui Liviu Dragnea a fost subiectul multor controverse înainte ca fostul lider PSD să meargă la închisoare, dar și după aceea. Pentru a pune punct speculațiilor, Liviu Dragnea a vorbit despre averea sa în cadrul unei emisiuni televizate, unde a prezentat documente emise de Agenția Națională de Integritate – ANI cu privire la cercetările la care a fost supus. Ce avere are, așadar, Liviu Dragnea.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Averea lui Liviu Dragnea a fost cercetată îndelung de Agenția Națională de Integritate. Pus în fața întrebării pe care și-o pun foarte mulți români: 'ce avere are fostul șef PSD?', Liviu Dragnea a venit duminică seară, în emisiunea de la Realitatea PLUS, cu documente ale verificărilor ANI, documente în posesia cărora a intrat chiar în decembrie 2020.

„Am avut două cercetări din partea ANI în ceea ce privește așa zisă avere. Eu având declarații de avere începând din 1996. În perioada 2009-2012 am fost cercetat de ANI pe avere. După 3 ani de zile au fost obligați să claseze respectivă lucrare.

Au verificat 3 ani, până în 2020. Eu am primit acest document în decembrie 2020. În interiorul acestui material se vorbește de analize începând din 1991. Au verificat în țară tot ce se putea verifică și nu numai ANI ci toate instituțiile au fost implicate, au verificat și afară.

Au și scris: În Brazilia, autoritățile au comunicat că nu au informații, nu au găsit conturi curente ale mele sau ale interpușilor.

Citește și: Salariul lui Mihai Bendeac, la Antena 1.Actorul a trecut toți banii pe numele tatălui

Citește și: Doliu în lumea filmului!Actorul Norm Macdonald a murit la 61 de ani

Citește și: Face nuntă Laurette cu forbalistul Magaye Gueye?Vedeta s-a dat de gol

Ce avere are Liviu Dragnea: 'Eu nu am fost toată viață bugetar'

Au mai spus în acest document că au cerut și în SUA dacă dețin imobile, conturi sau alte proprietăți. În final se clasează lucrarea. Deci, asta cu averea, această legendă cu zeci de milioane, cu sute de milioane de euro, fraților, din ceea ce cred eu, unul dacă face un milion în România nu cred că poate să îl ascundă. Nu se poate fără protecție.

Eu am hotelul de la Turnu Măgurele, un apartament la Turnu Măgurele, teren intravilan, cel pe care stă hotelul. Eu nu am fost toată viață bugetar.

În 1990 am fost prima inițiativa privată din sudul României. Asociație cu scop lucrativ. În 96 când am devenit prefect aveam un complex hotelier, trei restaurante, două centre engro, trei magazine. Aveam în 96 terenuri, clădiri. Eu de la 20 și ceva de ani am muncit de mi-au sărit capacele.

Ce am avut că și terenuri, o mare parte din terenuri și imobile le-am vândut că să pot să fac la Alexandria un loc unde să poată să stea copiii mei.

Acum trăiesc din 2 treimi din salariu pentru că o treime e sechestru. Cu ce câștigă Irina că salariu și ce câștig și eu, cu ce mă ajută copiii, nu mor de foame', a declarat Liviu Dragnea la Realitatea PLUS, luna trecută.

Câți bani avea Liviu Dragnea în 2019

DNA i-a pus sechestru pe bunurile mobile și imobile deținute de Liviu Dragnea, pentru a recupera prejudiciul din dosarul, estimat la peste 127 de milioane de lei.

Pentru fostul șef PSD, s-a instituit sechestru asigurator și poprire asiguratorie până la concurența sumei de 127.547.366 de lei „asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie'.

Averea lui Liviu Dragnea este sub sechestru

Totodată, s-a instituit sechestru pe o sumă de 63.000 de lei, pe care a luat-o prin promisiunea de vânzare-cumpărare. Potrivit declarației de avere publicată în iunie 2019, Dragnea deține un apartament de 80 de metri pătrați și un spațiu comercial în Turnu Măgurele.

Liviu Dragnea are două mașini, o Skoda Superb și un BMW X5. El a împrumutat Hotel Turris din Turnu Măgurele cu 80.710 euro și 450.110 lei.

În contul bancar, Liviu Dragnea adunse la acel moment 184.988 lei. În plus, el încasa înainte de condamnare un salariu anual de 153.384 lei.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter