Ce decizie a luat Alexandru Ciucu după retragerea titlului Principelui Nicolae

Publicat pe

Alexandru Ciucu, furnizor al Casei Regale a Romaniei, se declara surprins de decizia MS Regelui Mihai al Romaniei de a retrage titlul de Principe al Romaniei si apelativul de Alteta Regala nepotului sau, Nicolae.

Alexandru-Ciucu-designer

Intr-un text postat pe pagina sa de Facebook, Alexandru Ciucu marturiseste ca, asa cum s-a mai intamplat de-a lungul istoriei, gestul aparent inexplicabil va fi cel mai probabil inteles odata cu trecerea timpului.

 

Cu toate acestea, designerul sustine ca, in virtutea prieteniei si a colaborarii cu Principele Nicolae, va continua sa ii spuna in privat „Alteta Regala', iar in public, „Domnule Nicolae'.

 

Alexandru-Ciucu-Principele-Nicolae

Prietenul meu, Principele.

 

Am aflat cu stupoare si regret despre decizia MS Regelui Mihai al Romaniei de a retrage titlul de Principe al Romaniei si apelativul de Alteta Regala, nepotului sau, Nicolae. Nu inteleg acest gest, asa cum cred ca nu-l intelege nimeni, in afara Familiei Regale. Nu-l inteleg cu atat mai mult, cu cat lucrurile pareau ca merg intr-o directie foarte buna pentru viitorul Casei Regale.

 

Il cunosc destul de bine pe Principele Nicolae si, inca de la prima intalnire, am avut sentimentul ca titulatura de Principe nu este doar un nume cu care s-a trezit peste noapte. I se potriveste pur si simplu. Este educat si construit in sufletul sau sa faca cinste acestui rang. Am avut privilegiul ca, la una din prezentarile mele de la Monaco, sa il am ca invitat de onoare. Am avut astfel ocazia sa petrecem cateva zile impreuna. Rar am intalnit un om atat de tanar si de important in acelasi timp, sa fie atat de modest, deschis si sufletist. A fost inceputul unei frumoase prietenii, capabila sa treaca peste apelative si formalitati de adresare. Am convenit totusi ca, daca suntem in public, sa ne adresam cu apelativele consacrate, „Alteta Regala”, respectiv, „Domnule”. Si asa am facut. Pana astazi, cand, oficial, nu ma mai pot adresa Principelui Nicolae cu apelativul „Alteta Regala”.

 

Pe de alta parte, nu sunt eu in masura sa analizez deciziile Majestatii Sale. Am incredere in puterea Sa de discernamant si sunt convins ca vom intelege mai tarziu acest gest, care astazi ni se pare fara noima. S-a mai intamplat deja de-a lungul istoriei…

 

Revenind insa la ideile de mai sus, in virtutea prieteniei care ma leaga de Principele Nicolae si a intelegerii pe care am facut-o mai demult, ma vad nevoit sa inversez modalitatea de adresare. Ii voi spune public Domnule Nicolae si, in privat, Alteta Regala. Pentru ca, in sufletul meu, are toate calitatile pentru a ramane Principe si prieten al meu. Iar, la mine, prietenia este pe viata', este textul pe care designerul Alexandru Ciucu l-a postat pe pagina sa de socializare.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter