Ce dietă ține Medeea Marinescu și ce trucuri de frumusețe are, la 48 de ani: „Nu am făcut o oră de sport în viața mea. La mine nu țin curele drastice, merge cu păcăleală” / EXCLUSIV

Publicat pe

Medeea Marinescu este una dintre cele mai iubite actrițe din România. De asemenea, se numără și printre cele mai frumoase femei din țară. La 48 de ani, artista se laudă în continuare cu o siluetă de invidiat, dar și cu un ten plăcut. Partenera de scenă a lui Florin Piersic ne-a dezvăluit secretul frumuseții sale în revista VIVA!, alături de multe alte curiozități legate de viața ei. Iată ce dietă ține și ce trucuri de frumusețe are!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Dacă-mi permiți să spun asta, la 48 de ani nu-ți arăți deloc vârsta. Te ajută moștenirea genetică sau ai tu trucurile tale de frumusețe?

Mi-am dat seama, nemaifiind foarte tânără, că e o chestiune care ține și de gene, cât despre sintagma „frumusețea vine din interior, e cât se poate de adevărată. Dacă o femeie este fericită, asta se va reflecta imediat pe chipul, pe trupul ei. O persoană, o femeie care se simte bine cu ea, care vrea să facă lucruri, care se bucură de ceea ce este în jurul ei va avea și un alt tonus, va arăta altfel.

Ce dietă ține Medeea Marinescu și ce trucuri de frumusețe are, la 48 de ani: „Nu am făcut o oră de sport în viața mea. La mine nu țin curele drastice, merge cu păcăleală' / EXCLUSIVCe dietă ține Medeea Marinescu și ce trucuri de frumusețe are, la 48 de ani: „Nu am făcut o oră de sport în viața mea. La mine nu țin curele drastice, merge cu păcăleală' / EXCLUSIV

Citește și: Florin Piersic și Medeea Marinescu, clipe emoționante la primul spectacol după ridicarea restricțiilor: „Jucăm împreună de peste 12 ani'

Citește și: Medeea Marinescu, reacție acidă după ce a ajuns de urgență cu fiul ei la un spital privat: 'Un copil târându-se pe jos de dureri…'

Citește și: Marina Dina și noul iubit, prima apariție împreună. Cum s-au cunoscut: „Eu eram într-o relație și…”

Citește și: Cu ce s-a ales Valentina Pelinel după divorțul de Cristian Boureanu: „Se ocupă avocatul. Știu că mai erau două terenuri”

Ce dietă ține Medeea Marinescu și ce trucuri de frumusețe are, la 48 de ani

Dincolo de acest aspect, e, cum spuneam, și o chestiune de gene. Mă uit la mama mea, care are 72 de ani și e o minionă blondă, că arată bine pentru vârsta ei. Cumva acestea sunt genele. Mi se spune: „Vai, ai musculatură, ai făcut sport. Eu nu am făcut o oră de sport în viața mea! Merg mult pe jos, e adevărat. Mă simt bine, dar nu fac sport. M-aș plictisi îngrozitor să trag de fiare.

Dar trucuri există. Acum, mama mea fiind machieuză de film și având atât de mult de-a face cu actori, nu numai români, dar și străini, tot timpul mi-a atras atenția că trebuie să am grijă de pielea mea, de tenul meu, că este important. Și, iată, acesta e al treilea an în care reprezint o renumită firmă, sunt ambasadorul ei. Cremele lor, serurile, CC cream-ul din gama premium sunt foarte bune. Mi se potrivesc. De obicei, eu merg pe stradă nefardată, dar am învățat să folosesc aceste produse, căci, altfel, nu fac eu cine știe ce lucruri fenomenale.

Sigur că mă duc și la cosmetică din când în când. Aseară, de exemplu, am venit de la Râmnicu Vâlcea și eram obosită după spectacol. Cu toate astea, o jumătate de oră am stat în baie și m-am demachiat foarte bine, iar apoi m-am dat cu cremă, mi-am făcut un mic masaj facial. Niciodată, oricât de obosită aș fi fost, chit că am venit de la filmare la 4 dimineața, eu nu m-am culcat machiată, fără să îi dau tenului puțină hidratare. De aceea nici nu am riduri foarte pronunțate. Am fost atentă. De altfel, eu nu sunt un om al excesului. Nu prea am pierdut nopți, nu beau, nu fumez decât ocazional… și pe scenă, și nu mănânc lucruri aiurea.

„La mine nu țin curele drastice. La mine merge cu păcăleală'

Tu ai și o siluetă de vis, o constituție bună. Ce faci pentru asta?

Și asta ține de genă… dar puteam și eu să iau în greutate. Când l-am făcut pe Luca, primul copil, m-am îngrășat puțin, iar asta se vede în filmul „Donnant, Donnant. Aveam filmări la Paris și am tras cu dinții să nu iau mult în greutate. De fapt, rețineam foarte multă apă. Eram pufoasă. Nu am avut o siluetă de invidiat. Am fost mereu atentă, nu am dat iama în mâncare, și acum sunt atentă. E o marjă de două kilograme pe care le iau, cu care mă joc, mai ales că eu mă știu pe mine.

La mine nu țin curele drastice. La mine merge cu păcăleală. Și păcălindu-mă, mai degrabă merge. Dacă azi am mâncat puțin mai mult, mâine nu mai mănânc deloc sau nu mai mănânc până după-amiază. Adică să nu traumatizezi corpul, să mănânci mai puțin. Sunt împotriva acestui tip de tratament sau, cel puțin, la mine nu funcționează. Eu cred că totul ține de echilibru. Și echilibrul ți-l dă interiorul tău, asta e tot, nu e altă filozofie de viață. De fapt, este atât de simplu și nu ne dăm seama.

„Pe mine, dintotdeauna, mă consiliază cei din jur'

Ești o femeie cochetă. Te sfătuiești cu cineva, ai învățat de la mamă, de la bunici?

Mă sfătuiesc cu sora mea, dar și cu bunica și străbunica mea… Sunt femei foarte elegante și cochete și, cumva, am moștenit tipul acesta de atenție, să nu stau oricum, să nu ies oricum, pentru mine, în primul rând. Dar de sfătuit, când am un eveniment și mă îmbrac mai altfel, mă sfătuiesc cu sora mea, care este scenografă. Ea e specializată pe decor, dar a făcut și costumele unor seriale de televiziune și filme, și atunci mă îndrumă. Se întâmplă de multe ori să mi se pară că o rochie îmi vine bine și ea să îmi spună că proporția nu e potrivită, că nu mă avantajează. Sunt pitică, minionă, am 1.62 m, deci nu pot să port orice dimensiune de rochie, nu mă avantajează orice stil, dar sora mea vede exact care este proporția bună.

Ascult, de asemenea, și sfaturile soțului meu, care are studii în domeniul artistic, e foarte modern și are un ochi foarte bun, mai ales în privința culorilor. Și băiatul meu, Luca, la fel. Dau să ies repede din casă și îl întreb: „Ce ghete să îmi pun?. Și el spune: „Mama, nu te uiți cum arăți cu ele?. Are dreptate. Luca are foarte mult bun-gust și preferă lucrurile relativ simple, pentru că nu îi plac nici desenele, nici ce este forțat… Merge de multe ori pe monocolor sau două nuanțe și lucrurile îl prind foarte bine.

Pe mine, dintotdeauna, mă consiliază cei din jur. Maică-mea îmi spune: „Vai, ești pitică!. Se mai întâmplă ceva, minionele sunt tentate să își pună tocuri pe scenă… Sigur că eu pe scenă port tocuri, pentru că am avut parteneri înalți, uite la Florin Piersic! Eu nu ajung până la el dacă nu îmi pun tocuri. Dar, pe de altă parte, în alte spectacole, mă întreb: pe cine încerc eu să păcălesc? În afară de faptul că nu mă simt confortabil, pe cine păcălesc? Pe nimeni. O să fiu tot o pitică pe tocuri. Și atunci, de ce să ascund lucrul ăsta?

Am avut un spectacol în care, deliberat, aveam foarte mult de stat în picioare și m-am trezit cu niște platforme. Lumea nu o să creadă că sunt Claudia Schiffer dacă mă vede pe tocuri, e o păcăleală. E o prostie! Nu mi-am mai pus tocuri, mi le-am dat jos și mi-am asumat faptul că sunt minionă. Și vreau să spun că a fost foarte bine.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE MARTIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: Facebook, PR, Instagram

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă