Ce face Crin Antonescu, la șase ani de când s-a retras din politică. Unde a dispărut fostul lider al PNL și din ce trăiește astăzi

Publicat pe

În 2014, imediat după alegerile parlamentare, Crin Antonescu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL și ulterior s-a retras total din politică. Antonescu a fost și președintele interimar al României, în 2012, după suspendarea lui Traian Băsescu.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

În 2011, Crin Antonescu a semnat, alături de Daniel Constantin, protocolul de formare a Alianței de Centru Dreapta (ACD) și ulterior a fost cooptat și Victor Ponta, alături de care s-a semnat protocolul de formare a USL. Ponta și Antonescu au devenit copreședinți USL, avându-l ca dușman comun pe Traian Băsescu. Cei doi stabiliseră ca Antonescu să candideze la alegerile prezidențiale din 2014 și Ponta să fie numit prim-ministru, însă înțelegerea a căzut, întrucât Ponta a ales să candideze împotriva lui Klaus Iohannis.

În 2012, mai mulți membri PDL au trecut la alte partide, între care și USL, iar Vasile Blaga a fost revocat din funcția de președinte al Senatului și în locul lui a fost numit Crin Antonescu. Tot în 2012, Traian Băsescu a fost suspendat din funcția de președinte al României, iar Antonescu a fost numit interimar până în momentul în care referendumul de demitere a șefului de stat a fost invalidat, notează impact.ro.

Crin Antonescu și-a terminat mandatul de senator, a renunțat la preşedinţia Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei și după ce proiectul finalizat de Parlament a fost respins ca neconstituțional de către CCR a anunțat că se retrage din viața politică. Fostul politician mai apare însă din când în când în talk show-urile televizate, unde comentează evenimentele politice din România.

Reamintim că Antonescu a fost candidatul PNL la alegerile prezidențiale din 2009, unde s-a clasat pe locul al treilea.

Ce face Crin Antonescu, la șase ani de când s-a retras din politică. Unde a dispărut fostul lider al PNL și din ce trăiește astăziCe face Crin Antonescu, la șase ani de când s-a retras din politică. Unde a dispărut fostul lider al PNL și din ce trăiește astăzi

Ce venituri are, acum, fostul politician

De când s-a retras din politică, au apărut tot felul de zvonuri, inclusiv că fostul lider PNL s-ar fi mutat la Bruxelles, acolo unde lucrează soția sa, Adina Vălean. Se pare că Antonescu se bucură de liniștea casei sale din Băneasa, unde locuiește singur în cea mai mare parte a timpului, având în vedere că Adina Vălean face naveta în capitala Europei, potrivit evz.ro.

Sursa banilor rămâne necunoscută, însă, judecând după declarația de avere din 2019 a soției sale. Europarlamentarul Adina Vălean câștigă un salariu de aproape 7.000 de euro/lună la Bruxelles. Potrivit documentelor asumate de Adina Vălean în 2019 și 2020, soțul ei, Crin Antonescu „nu are în prezent ocupație'.

Prima soție a lui Crin Antonescu s-a sinucis

În 2004, Crin Antonescu a rămas văduv după ce soția sa, Aura, diagnosticată cu cancer în fază terminală s-a sinucis aruncându-se de la etaj, în timp ce familia sa dormea în casă. Cinci ani mai târziu, fostul lider PNL se căsătorea cu Adina Vălean, colega sa de partid, care avea să îi devină mamă Irinei, fiica lui Crin și a primei soții. Irina studiază acum la una dintre cele mai respectate universități din Marea Britanie, care percepe o taxă de 25.000 de euro pe an.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter