Ce face Mircea Radu după ce și-a dat demisia din TVR. A plecat din țară și ține un jurnal pe Facebook

Publicat pe

Înainte de Crăciun, Mircea Radu și-a anunțat demisia din TVR și pentru cei care îi plâng de milă în perioada asta, fostul prezentator al celebrei emisiuni „Din dragoste” postează fotografii din Italia, locul în care se află în perioada asta.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Mircea Radu postează pe conturile sale de pe Facebook și Instagram fotografii din vacanța în Italia de care se bucură acum, semn că nu suferă prea mult din cauza faptului că a rămas fără loc de muncă.

Ce face Mircea Radu după ce și-a dat demisia din TVR. A plecat din țară și ține un jurnal pe FacebookCe face Mircea Radu după ce și-a dat demisia din TVR. A plecat din țară și ține un jurnal pe Facebook

Mircea Radu se află într-o vacanță prelungită prin Italia, iar până acum a vizitat Veneția, Roma, Vatican și Milano și postează foarte des pe rețelele de socializare detalii din sejurul său în „Cizma”. Mai mult, Mircea are și un soi de rubrică fixă pe Facebook, care se cheamă „Jurnal italian”.

Jurnal Italian. ROMA

Nu m-am odihnit deloc. Mi-a fost ba cald, ba frig și m-am tot foit până în zori când am reușit să ațipesc. M-am trezit greu, cu un cap în care nu aveam niciun gând ci doar o durere surdă, așa cum mi se întâmplă când dorm cu aerul condiționat deschis. Am stat sub pâlnia dușului frânt de oboseală minute în șir, nemișcat, dorindu-mi ca zecile de jeturi de apă să-mi foreze țeasta, să intre în mine, să-mi spele creierul ca să mă pot trezi.

Părăsesc Veneția cu senzații amestecate, de respect sincer, uimire, gratitudine dar fără nicio urmă de dragoste – același lucru îl simțeam în copilărie când plecam de la doamna V., o prietenă a bunicii mele, pe care nu puteam s-o îndrăgesc pentru că mi se părea indiferentă atunci când îmi dăruia cele mai scumpe jucării.

După un drum de șase ore, cu discuții scurte și tăceri lungi acoperite de muzica dată la radio, cu pauze de fotografiat la drumul mare, cu băut din degetare cafele tari și din cartoane sucuri false, am ajuns la Roma. Sunt încă foarte obosit și hotărăsc să rămân în cameră să îmi pregătesc filmarea de a doua zi. În plus e foarte frig iar eu, ca un dandy (ce-o fi fost în mintea mea?), mi-am luat numai haine subțiri.

La televizor, la jurnalul de știri, e dezbătut pe toate părțile cazul tragic al italiencei omorâte de un rrom, și de aici aversiunea accentuată, uneori pe față, a italienilor față de români în zilele astea când are loc procesul.

Nu m-am simțit deloc confortabil când recepționera mi-a trântit cheia pe masă și a uitat să spună „mulțumesc, așa cum făcuse chiar înaintea mea cu niște turiști germani. Acasă, unii apar la TiVi și se întreabă ipocrit: De ce domle condamnă ei întreaga Românie?' Eu cred că italienii (germanii, americanii, ugandezii, turcii sau noi, dac-am fi în locul lor) laudă sau condamnă un popor după „marfa pe care o exportă.

Le-aș recomanda ipocriților să vadă bârna din ochi și le-aș aminti că la picioarele Domului din Florența, în metroul din Milano, în Piața San Marco din Veneția, sunt cerșetori care vorbesc românește nu într-o altă limbă.”, a povestit Mircea Radu pe Facebook.

Citește și:

Dieta lui Mircea Radu! Regula de aur de care ține cont prezentatorul TV în lupta cu kilogramele, la 51 de ani

Mircea Radu suferă de o boală, de ani buni: „Aşteptând cu ochii deschişi ameţelile şi amorţeala'

Mircea Radu, în centrul unui scandal uriaș în TVR, legat de mulți bani publici: „E un act de interes național!”/ Procurorii DNA au intrat pe fir

Mesajul prin care Mircea Radu și-a anunțat demisia

„Știți bancul cu nu a fost Volgă ci bicicletă și nu i s-a dat ci i s-a luat?'. Așa și cu știrea apărută acum, într-o anumită parte a presei' (mor după formularea asta), că voi fi concediat din TVR. Pe scurt, e așa: cu ceva timp în urmă, eu am cerut să fiu eliberat din funcția pe care o am, de șef al comunicării TVR.

Argumentele mele au fost, cred, înțelese și acceptate. Acum, la 31 Decembrie, doar îmi expiră mandatul. Real și pentru cine vrea să înțeleagă, așa stau lucrurile. Pentru cine bate câmpii și crede în zâne, n-am timp. Crăciun Fericit!', scria Mircea Radu pe Facebook, la acel moment.

foto: Facebook Mircea Radu

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter