Mircea Radu, în centrul unui scandal uriaș în TVR, legat de mulți bani publici: "E un act de interes național!"/ Procurorii DNA au intrat pe fir

Publicat pe

În urmă cu o săptămână, Mircea Radu a depus o declarație de avere rectificativă în care arată că a primit mai mulți bani pe emisiunea pe care a realizat-o la TVR, decât menționase cu două luni în urmă. Procurorii DNA au intrat pe fir și cercerează contractele comerciale din TVR, pe ultimii 10 ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Mircea Radu, șeful direcției de comunicare din cadrul TVR și-a depus declarația de avere la sfârșitul lunii iulie în care scrie că a primit din partea TVR, pentru emisiunea 'Down The Road – Aventura' suma de 64.670. În urmă cu o săptămână, adică pe 2 septembrie, Mircea Radu a revenit cu o altă declarație de avere 'rectificativă' în care apare alt sumă în dreptul emisiunii respective: 112.574 lei, potrivit wowbiz.ro.

Cu câteva zile înainte ca Radu să-și recalculeze câștigurile, sindicatul din TVR 'MediaSind' cerut intervenția ANI și DNA în cazul fostului prezentator al emisiunii 'Din Dragoste'.

Scandalul izbucnise deja într-o ședință a Consiliului de Administrație a TVR atunci când s-au cerut oficial lămuriri despre cheltuielile pe care postul public le-a avut cu emisiunea lui Mircea Radu. Acesta nu a negat că suma primită este mai mare decât cea scrisă în declarația de avere inițială.

Potrivit Wowbiz, Direcția Națională Anticorupție a început deja un control care vizează contractele comerciale din TVR, pe ultimii 10 ani. Controlul ar putea include și contractul dintre Mircea Radu și TVR. 'Curățenia în televiziunea publică e mai mult decât potrivită și sănătoasă, e un act de interes național', a scris Mircea Radu pe pagina lui de soicalizare, făcând referire la acest subiect.

Mircea Radu, în centrul unui scandal uriaș în TVR, legat de mulți bani publici: "E un act de interes național!"/ Procurorii DNA au intrat pe firMircea Radu, în centrul unui scandal uriaș în TVR, legat de mulți bani publici: "E un act de interes național!"/ Procurorii DNA au intrat pe fir

Se țin scandalurile scai de Mircea Radu

Tot în această vară, MediaSind TVR a dat în judecată conducerea TVR, reclamând faptul că Mircea Radu a fost angajat în instituție fără concurs. Sindicaliștii s-au enervat cumplit pe Mircea Radu după ce pe site-ul instituției au apărut imagini de la o ședință a Consilului de Administrație în care aceștia apar fără mască. Ei spun că serviciul de comunicare condus de Mircea Radu a ajuns un 'instrument de propagandă' a actualei directoare TVR, Doina Gradea.

Emisiunea 'Down The Road-Aventura' a avut premiera la finalul anului trecut, a avut 8 ediții și pentru ea s-au cheltuit în jur de 50.000 euro, conform Pagina de Media. Aproape jumătate din această sumă ar fi intrat în bucunarul lui Mircea Radu.

Citește și:

Mircea Radu a încasat o sumă imensă pentru o emisiune de pe TVR care a avut doar opt ediții

Ce salarii mai sunt în conducerea televiziunii publice

Angajații TVR și-au actualizat declarațiile de avere iar documentele arată că Doina Gradea, șefa instituției a încasat aproximativ 50.000 euro într-un an (245.169 lei), anunță paginademedia.ro. În aceeași perioadă, Klaus Iohannis a încasat de la Administrația Prezidențială 179.735 lei, cu peste 60.000 lei mai puțin decât Doina Gradea. Șefa televiziunii publice mai adaugă la suma de mai sus și tichetele de masă (2.100 lei pe an) și voucherele de vacanță (1.450 lei pe an).

Cătălin Blebea este încadrat și ca jurnalist la TVR. A raportat un salariu de 53.000 de lei și un venit de 50.000 de lei – indemnizație de membru CA. Astfel, acesta a ajuns la un venit mediu, lunar, de 8.500 de lei. 

Liviu Brătescu, numit secretar de stat la Ministerul Culturii în decembrie 2019, nu este angajat în TVR, drept pentru care a încasat doar indemnizația de membru CA – 50.000 de lei. 

De menționat că i-au venit bani de la Academia Română – 50.000 de lei, unde a prestat muncă de cercetare, potrivit documentului.

Raico Cornea se numără printre cei care sunt și angajați TVR și parte a Consiliului de Administrație. Pentru activitatea de angajat TVR a luat 65.000 de lei, anual, iar indemnizația din CA a fost de 34.000 de lei.

Monica Ghiurco este un alt nume cu venit dublu de la TVR. Este încadrată ca jurnalist senior la TVR, post pentru care încasează anual aproape 87.000 de lei. De asemenea, indemnizația de membru CA îi mai aduce un venit de 50.000 de lei pe an. 

Bogdan Ghițulescu este și producător în TVR, cu un venit anual de 62.000 de lei. La această sumă se mai adaugă și indemnizația de 50.000 de lei, pe an, ca membru în CA.

Nagy Debreczeni Hajnalka are două surse principale de venit: 50.000 de lei – indemnizația din CA și un salariu anual tot de 50.000 de lei de la Fundația Progress. 

Citește și:

Andreea Marin, Raluca Moianu, Mircea Radu și Cătălin Măruță. Pictorial exclusiv cu cei 4 fantastici ai televiziunii: împreună au peste un secol de activitate!

Sorin Ilieșiu încasează bani din trei părți: 117.000 de lei, anual, de la UNATC București (activitate didactică), 74.000 de lei – indemnizație „de merit' de la Uniunea Cineaștilor și indemnizația de 50.000 de de lei, de la TVR. 

Dan Dorin Lazea are, de asemenea, venituri din mai multe locuri: 34.000 de lei, anual, de la Universitatea București, 35.000 de lei (anual) de la Camera Deputaților și indemnizația de la TVR – 50.000 de lei. 

Cristian Vasile Petcu a primit indemnizația de la TVR, de 50.000 de lei pe an, dar și 372 de lei de la Universitatea Craiova (profesor – asociat). 

Karen Attila Sebeşi lucrează în TVR, pe poziția de jurnalist senior, de unde a primit un salariu de 52.000 de lei (anual). De asemenea, a beneficiat și de sporul pentru poziția din CA – 50.000 de lei. 

Christel Ţopescu are un salariu de 94.000 de lei, pe an, în TVR, potrivit declarației de avere pe 2019. De asemenea, încasează și indemnizația de 50.000 de lei pentru activitatea din CA.

Smaranda Vornicu – Shalit, de asemenea, este angajată în TVR. Are un salariu de 85.000 de lei, anual, dar și indemnizația de 55.000 de lei în Consiliul de Administrație. 

 

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter