Ce pensie va avea Donald Trump. Fostul președinte al SUA primește mai puțin decât cel mai bine plătit pensionar român

Publicat pe

Donald Trump are dreptul de a încasa aşa-numita pensie pentru foştii preşedinţi. Banii pe care îi va încasa lună de lună fostul președinte al SUA sunt mai puțini decât cei primiți de cel mai bine plătit pensionar român.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Donald Trump va primi o pensie lunară de 221.400 de dolari pe an, adică 18.450 de dolari pe lună, ceea ce îl poziţionează mai jos decât cel mai bine plătit pensionar din România.

Ce pensie va avea Donald Trump. Fostul președinte al SUA primește mai puțin decât cel mai bine plătit pensionar românCe pensie va avea Donald Trump. Fostul președinte al SUA primește mai puțin decât cel mai bine plătit pensionar român

Cea mai mare pensie din România este de 78.634 de lei pe lună, adică peste 19.600 de dolari, conform declaraţiilor lansate la începutul anului de Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Ce beneficii va avea Donald Trump, ca fost președinte al SUA

Celelalte beneficii pe care le va primi Trump, pe lângă pensie, pot fi substanțiale – indemnizațiile de călătorie, spațiul pentru birou și salariul personalului pot depăși 1 milion de dolari anual pentru un fost președinte. Conform analizei realizate de Fundația Națională a Contribuabililor, începând cu anul 2000, au fost acordate în total 56 de milioane de dolari sub formă de beneficii celor patru foști președinți în viață, potrivit Digi24.ro.

Citește și:

Fiica lui Donald Trump s-a logodit la Casa Albă, în ultima zi de mandat a tatălui. Cine este ginerele

Unde vor locui Melania și Donald Trump, după ce se mută de la Casa Albă: „Ea vrea doar să plece acasă!'

Secretele divorțului care stă pe buzele tuturor. Suma fabuloasă pe care ar primi-o Melania Trump dacă ar divorța de la Donald Trump

Brady a spus că unul dintre cele mai costisitoare avantaje pentru foști președinți este închirierea unui spațiu de birouri, care nu are limite de cheltuieli. Foștii președinți Bill Clinton, George W. Bush și Barack Obama au avut fiecare costuri de peste 500.000 de dolari cu chiria anul trecut, a spus Brady. Chiria lui Jimmy Carter costa doari 118.000 de dolari pe an.

Iar Trump ar putea fi compensat pentru chiria birourilor de pe propria sa proprietate, spune Brady.

Un beneficiu la care Trump nu are dreptul, dar pe care îl primesc alți foști președinți este asigurarea de sănătate. Un președinte trebuie să aibă cel puțin 5 ani de mandat pentru a obține acest avantaj, deci nici Trump, nici Carter nu se califică.

Trump și-a donat salariul prezidențial

Totuși, s-ar putea ca pensia să nu conteze atât de mult pentru Trump, care, potrivit Casei Albe, și-a donat salariul prezidențial anual de 400.000 de dolari diferitelor departamente guvernamentale în timp ce era în funcție.

Legea care stabilește pensiile prezidențiale a fost adoptată în 1958, când Harry Truman, pe atunci unul dintre cei doi foști președinți în viață, se confrunta cu probleme financiare. Dar în ultimii ani au existat apeluri pentru a anula sau a reduce pensia și beneficiile pentru foștii președinți, mai ales că majoritatea au un potențial semnificativ de câștig din cărțile pe care le scriu și conferințele pe care le susțin.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter