Ce relație avea Alexandru Arșinel cu regretatul Ion Caramitru: "Îmi aștept și eu rândul"

Publicat pe

Alexandru Arșinel este îndurerat de pierderea prietenilor Ion Caramitru și Ivan Patzaichin, tragedii care au avut loc în aceeași zi, pe 5 septembrie 2021. Maestrul Arșinel a afirmat, cu părere de rău, că va veni vremea plecării și pentru alți artiști, nu peste mult timp și își așteaptă și el rândul pentru că „a venit vremea scadențelor”.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Alexandru Arșinel a mărturisit cu durere în suflet că România a pierdut semnificativ în ultima perioadă artiști și oameni valoroși. Din păcate, actorul este resemnat și a declarat că într-o zi îi va veni și lui rândul.

În vârstă de 82 de ani, trecut prin COVID-19, dar și alte probleme majore de sănătate, Alexandru Arșinel trăiește fiecare zi de parcă ar fi ultima. Regretă enorm pierderea prietenilor Ion Caramitru și Ivan Patzaichin și se gândește cu groază că vor urma și alte astfel de despărțiri dureroase.

Ce relație avea Alexandru Arșinel cu regretatul Ion Caramitru: "Îmi aștept și eu rândul"Ce relație avea Alexandru Arșinel cu regretatul Ion Caramitru: "Îmi aștept și eu rândul"

„Greu de suportat și nu mai e mult și urmează și altele, alte personaje, pentru ca a venit vremea scadențelor. Mai sunt artiști și personalități care își așteaptă rândul. Îmi aștept rândul și eu.

Nu sunt prea grozav cu sănătatea, dar mergem înainte. Poate vom mai depăși niște momente. În spital veți auzi ca am fost mereu pentru ca fac analize la 3 luni, dar asta nu înseamnă ca m-am internat mereu', a declarat Alexandru Arșinel pentru actualitate.net.

Citește și: Ce pensie are Ion Caramitru.Actorul a strâns o avere impresionantă, alături de soția lui, actriță de meserie

Citește și: Cine este Sandy Medini de la Splash! Vedete la apă.A învins cancerul

Citește și: Cum se înțelege Iuliana Marciuc cu fiul ei adolescent și cu fiica lui Adrian Enache:'Cu Diana am o relație…'/ EXCLUSIV

Alexandru Arșinel, impresionat de modestia lui Ivan Patzaichin

Pe Alexandru Arșinel îl leagă multe amintiri frumoase de regretatul Ivan Patzaichin, ultima întâlnire cu marele canoist român având loc din urmă cu doi ani, la Timișoara, în restaurantul pescăresc pe care Ivan Patzaichin îl deținea. 

„Regret dispariția lui Patzaichin, un om minunat pe care l-am cunoscut mai de aproape. Și există o relație mai strânsă.

Nu demult, mă refer acum doi ani, am fost la o întâlnire la Timișoara, la un eveniment mai special, și ne-am întors cu avionul, m-a invitat la el la local, avea un restaurant cu produse din pește, și apăruse o ciorba trăsnet, ciorba pescărească a lui Patzaichin, și așa a fost un prânz de excepție.

Un om minunat, rar mi-a fost dat să întâlnesc un om cu o modestie care uneori părea nefirească, atât de modest era în tot ceea ce făcea, făcea totul fără ca sa reclame vreo recompensă, poate în afară de o strângere de mână nimic altceva.', a declarat Alexandru Arșinel, despre Ivan Patzaichin pentru aceeași sursă.

Alexandru Arșinel, dezvăluiri despre Ion Caramitru de la Revoluție

Alexandru Arșinel a primit cu durere vestea morții lui Ion Caramitru și a mărturisit că îl leagă multe amintiri de fostul coleg de breaslă, prietenia lor debutând în facultate, în urmă cu 50 de ani.

„Mă leagă multe amintiri de Ion Caramitru, încă din facultate, daca spun din facultate, spun de acum 50 de ani. După Revoluție au fost mai multe. El s-a numărat printre artiștii care au participat efectiv la Revoluție, cu condiții extrem de periculoase. Unul dintre momentele tragice a fost când a intrat în Piața Palatului, s-a urcat pe tanc și cu o goarnă în mână a solicitat să nu mai tragă spre Bibliotecă, ne aducem aminte mulți dintre noi care a fost situația. Și-a riscat viața pentru asta.

După care a urmat o perioada în care ne-am luptat pentru drepturile artiștilor, nu de puține ori am fost în audiență la diferite nivele ale conducerii de după Revoluție pentru a obține protejarea, sa zic, a artiștilor români. M-am înțeles bine cu el, chiar dacă, uneori, întâlnirile noastre erau mai aspre, dar de fiecare dată ne uneam forțele pentru binele artiștilor.

Așa au apărut o serie de drepturi pe care le-au obținut artiștii într-o perioada foarte grea, lefurile, indemnizațiile, tot ce era legat de artă, știință, erau foarte mici, si uite așa au existat multe întâlniri din care artiștii si nu numai doctori etc au obținut unele drepturi. Și asta în mod special datorită lui Ion Caramitru, regret dispariția lui', a declarat Alexandru Arșinel, despre Ion Caramitru, fostul său coleg de breaslă.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter