Centrul FILIA, atenționare pentru George Buhnici, după ce a jignit grav femeile: "Aceste declarații normalizează violența împotriva femeilor"

Publicat pe

Reprezentantele Centrului FILIA, organizație care apără drepturile femeilor, se declară șocate de „lejeritatea cu care se promovează sexualizarea minorelor' și-l acuză pe George Buhnici că normalizează violența împotriva femeilor în România prin afirmațiile făcute. Vloggerul a jignit grav femeile care îndrăznesc să meargă la mare, deși au celulită și vergeturi, și a dat-o exemplu de perfecțiune fizică pe soția sa, motivând că Lorena Buhnici are corp de minoră.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Aflat pe plaja festivalului de muzică Neversea, George Buhnici le-a invitat pe fete să meargă la sală fiindcă „venim la plajă să vedem piele, aș vrea ca pielea să n-aibă vergeturi' și a subliniat că soția sa are aspect de minoră, declarându-se un norocos. „Asta e șansa vieții mele. Jur. Uită-te la ea!', a spus Buhnici în timp ce în cadru apare și soția sa Lorena.

Centrul FILIA, atenționare pentru George Buhnici, după ce a jignit grav femeile: "Aceste declarații normalizează violența împotriva femeilor"Centrul FILIA, atenționare pentru George Buhnici, după ce a jignit grav femeile: "Aceste declarații normalizează violența împotriva femeilor"

Centrul FILIA, reacție după ce George Buhnici a jignit femeile cu celulită și vergeturi

Reprezentantele FILIA se declară șocate de „inadecvarea acestei declarații și lejeritatea cu care George Buhnici promovează sexualizarea minorelor. La 41 de ani este mai mult decât problematic ca minorele să fie standardul tău de frumusețe și atracție fizică'.

„Am ascultat și noi declarațiile lui George Buhnici și am citit și reacțiile din ultimele zile de pe internet 🤯. Explicăm mai jos de ce genul acesta de declarații nu fac decât să contribuie la un mediu toxic, misogin și periculos pentru femei și fete.

❌ „Venim la mare ca să vedem piele – aș vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi, deci dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare.'

Nu George, nu e normal să vrei să vii la plajă să obiectifici femeile și să le arunci priviri libidinoase.#feministreminder: corpurile noastre nu sunt obiectul plăcerii bărbaților, valoarea noastră ca femei nu este dată de felul în care ne percep bărbații în raport cu standardele lor.

Nu mergem la „săliță' să ai după ce să întorci capul pe stradă, ci sunt alegerile noastre privind propriul stil de viață. Îți reamintim că genul acesta de reacții și comportamente se încadrează la hărțuire. 😉

Citește și: Marian Godină, replică dură pentru George Buhnici, după ce a criticat femeile: „Mai pun și niște celulită pe coapse, spre disprețul vreunui bețivan aflat la mare pentru a se uita după țâțe și buci’

Citește și: George Buhnici, declarații halucinante. A jignit toate femeile:’Mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi’

❌Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele, jur.Dacă îți spun vârsta adevărată o să înțelegi că e minoră. Că dacă scazi cât i-ai da tu cu cât are ea, minoră iese.'

Ne-a șocat inadecvarea acestei declarații și lejeritatea cu care George Buhnici promovează sexualizarea minorelor. La 41 de ani este mai mult decât problematic ca 'minorele' să fie standardul tău de frumusețe și atracție fizică.

⚠️ În Romania in fiecare săptămână sunt înregistrate în medie două cazuri de viol sau act sexual cu o victimă minoră în familie. Astfel de declarații nu fac decât să normalizeze violența împotriva fetelor și să contribuie la un mediu nesigur, mai ales când vine din partea unei persoane publice, al cărei discurs influențează opinia sutelor de mii de urmăritori pe care îi are.

😳 În 2020 același George Buhnici posta o fotografie cu partenera sa cu descrierea 'Am corupt această minoră. Mă declar pierdut.'

Îl declarăm și noi o cauză pierdută, dar îi și recomandăm pe această cale să vorbească cu femeile din viața lui despre violență și agresiune, despre toate momentele în care s-au simțit în pericol sau inconfortabil din cauza presiunii pe care societatea o pune pe corpurile noastre și din cauza unor astfel de declarații care ne obiectifică și ne sexualizează.

Poate ar trebui să îți petreci mai puțin timp justificându-ți declarațiile pe Twitter și mai mult timp educându-te cu privire la egalitate de gen și violența împotriva femeilor„, a postat Centrul FILIA pe pagina sa de Facebook.

Ce a declarat George Buhnici despre femeile cu celulită și vergeturi

Aflat la festivalul Neversea împreună cu soția sa, Lorena, George Buhnici și-a dat cu părerea despre aspectul fizic al tinerelor care nu au grijă de corpul lor şi care se afişează în costum de baie ‘cu celulită şi vergeturi.

‘Am văzut și fete care nu arată bine și nu aș vrea să se interpreteze, dar suntem la festival și putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să și fi consumat, habar n-am.

Dar, serios, mai mergeți pe la sală, fetelor. Venim la mare ca să vedem piele și aș vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi.

Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală, a spus Buhnici la Antena Stars.

George Buhnici, prima reacție după ce a jignit femeile cu celulită și vergeturi

Nu e prima dată când îmi complimentez soția că arată mult mai tânără. O fac constant, am făcut-o și acum vreo trei ani când am spus că arată ca o minoră într-o postare pe Instagram.

Era evident o metaforă. Dacă o spune un comediant, e umor?

Dacă o spun eu, de ce devine altceva decât o glumă, fie ea și de slabă calitate? Oricine mă cunoaște știe ce relație am cu soția și că nu încurajez pedofilia’, a scris Buhnici pe site-ul său.

În ceea ce privește declarația în care spunea că nu vrea să vadă celulită și vergeturi la plajă, George Buhnici consideră că tot ce a făcut a fost să expună realitatea.

„O persoană obeză nu alege să fie obeză, dar e treaba noastră ca societate să încurajăm, să motivăm și să punem presiune pentru ca o problemă de sănătate publică să nu devină noua normalitate.

Da, am spus că fetele ar trebui să mai treacă pe la sală. Am spus-o pe un ton sarcastic, cu ironie, pentru un show de TV și a deranjat. Dar e adevărat.’

În final, Buhnici concluzionează că pe viitor va încerca să-și aleagă mai bine cuvintele, înainte de a face declarații publice.

„E o mlaștină și sună a paranoia dar oare este? M-am uitat la cei care au amplificat comentariile despre mine pe Twitter. Majoritatea au conturi fără nume și prenume și nu au mai comentat până acum în limba română’, a scris George Buhnici în postarea de pe site-ul său, buhnici.ro.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter