Chef Nicolai Tand – Reţeta din inima Maramureşului

Publicat pe

Stabilit în Bucureşti după ce a petrecut mulţi ani în Franţa, chef Nicolai Tand nu a uitat niciodată satul natal, Rozavlea din Maramureş, şi minunatele reţete care se gătesc acolo.

Si deşi bucătarul ştie să pregătească cele mai sofisticate feluri de mâncare, reţetele din Maramureş nu pot fi uitate sau întrecute de nicio altă reţetă.

De fiecare dată când se întoarce în locul copilăriei sale, bucătarul pregăteşte o reţetă simplă, dar atât de savuroasă: plăcintă cu brânză de oi.

DPP_0498

Ingrediente:

Pentru aluat:

– 500 g de făină
– un ou
– 100 ml lapte călduţ
– o linguriţă de zahăr
– 20 g de drojdie
– o linguriţă de sare

Pentru umplutură:

– 300 g de brănză de oi frământată, sărată
– o legătură de mărar
– două legături de ceapă verde

Drojdia, oul, zahărul şi puţină apă călduţă se pun în mijlocul grămezii de făină şi se aşteaptă 15-20 de minute până se umflă drojdia. Se amestecă ingredientele şi se toarnă lapte călduţ, se frământă 20 de minute.

Aluatul se lasă la dospit aproximativ o oră şi jumătate. Trebuie să-şi tripleze volumul. Din el se taie bucăţi de mărimea unui ou şi se mai lasă şi acestea la crescut 15-20 de minute.

Se întind de aproximativ 15-20 de minute si se umplu cu compoziţia de brânză, după care se împăturesc după modelul pizza calzone.

Se prăjesc în ulei, iar Chef Nicolai Tand recomandă să fie servite atunci când se răcesc.

Dacă vrei și tu ceva bun, trebuie să încerci și această rețetă de placinta cu branza de vaci!

Foto: http://www.nicolaitand.ro/placinta-cu-branza/

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter