Cine este în spatele fenomenului JERUSALEMA. Nomcebo Zikode, șocată de succesul piesei: „Am plâns când am realizat ce impact are“

Publicat pe

Jerusalema a ajuns un fenomen mondial, în mai puțin de un an de la lansare. La doar 26 de ani, cântăreața Nomcebo Zikode, interpreta piesei Jerusalema, este șocată de succesul melodiei și nici o clipă nu și-a imaginat că va fi atât de bine primită. Astăzi, clipul original Jerusalema înregistrează 108 milioane de vizualizări pe YouTube.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Compusă de artistul sud-african Master KG şi interpretată de Nomcebo Zikode, melodia Jerusalema a cucerit planeta în acest an, fiind cântată, dansată şi difuzată la radio pe tot globul. În plus, au apărut și provocări pe marginea piesei, cea mai populară fiind #JerusalemaChallange, prin care oameni de pe toata planeta exemplifică mișcările de dans din clip sau creează unele originale.

„Jerusalema' a fost înregistrat pe 11 august 2019 de Master KG (pe numele real Khaogelo Moagi) şi Nomcebo Zikode, fiind încărcat pe YouTube în octombrie 2019 şi lansat oficial tot anul trecut pe 29 noiembrie.

Cine este Nomcebo Zikode și cum a luat naștere piesa Jerusalema

O artistă apreciată în Africa de Sud, Nomcebo Zikode a început să urce în carieră pe când avea 9 ani, după ce a câştigat în 2003 un concurs de talente la postul de radio Ukhozi FM, fapt ce a ajutat-o să cânte în mai multe grupuri gospel.

Acum, la 26 de ani şi graţie succesului înregistrat cu „Jerusalema', Nomcebo Zikode a ajuns în doar câteva luni la aproape 200.000 de fani şi aproape 850.000 de urmăritori pe pagina sa de Facebook. Mai mult, Nomcebo şi-a lansat în luna august primul album, intitulat „Xola Moya Wam'.

„Am intrat în contact cu Master KG după ce am avut succes în Africa de Sud cu cântecul Emazulwini, realizat împreună cu DJ Ganyani. Master KG m-a sunat şi mi-a spus: „Îmi place mult vocea ta. M-a impresionat cum ai interpretat acel cântec'. Mi-a spus apoi puţin despre cântecul Jerusalema. Am mers la studioul său, era trecut de ora 22 seara, iniţial nu am vrut să mă duc, dar Master KG a insistat.

Cine este în spatele fenomenului JERUSALEMA. Nomcebo Zikode, șocată de succesul piesei: „Am plâns când am realizat ce impact areCine este în spatele fenomenului JERUSALEMA. Nomcebo Zikode, șocată de succesul piesei: „Am plâns când am realizat ce impact are

Am ajuns la studioul său, a pus câteva dintre acordurile melodiei, am avut o senzaţie specială şi am început să cânt câteva versuri. Master KG era lângă camera unde eu cântam. A fost foarte impresionat, am continuat să cânt (Nomcebo se opreşte din interviu pentru a îmi cânta primele acorduri din Jerusalema).

A doua zi dimineaţa, m-am dus la sală de fitness şi am început să cânt Jerusalema. A fost o senzaţie extraordinară, aveam un feeling bun, cântecul îmi producea emoţii speciale. Felul în care cântecul îmi atingea sufletul m-a făcut să îmi spun: „Doamne, acest cântec e ceva mai mare decât mine'.

Era un cântec cu un mesaj special. După trei zile, Master KG m-a sunat şi mi-a spus să vin la studio ca să terminăm de înregistrat cântecul. Am înregistrat cântecul pe 11 august, apoi l-am pus pe Facebook şi reacţiile au fost impresionante, cu multe comentarii pozitive. Toată lumea iubea cântecul. Aşa a început povestea „Jerusalema'.”, a declarat Nomcebo Zikode într-un interviu pentru adevărul.ro.

„Am primit mii şi mii de mesaje şi telefoane din toată lumea!”

Nomcebo Zikode încă este șocată de amploarea pe care a luat-o Jerusalema, care a ajuns dintr-o piesă religioasă un adevărat fenomen mondial.

„Sinceră să fiu, mă gândeam că „Jerusalema' va avea succes doar aici în Africa de Sud. Însă reacţiile pe care le-am primit de pe tot globul, din Statele Unite şi până în Nigeria, Australia sau România au fost incredibile şi au făcut să îmi dea lacrimile în repetate rânduri. Am primit mii şi mii de mesaje şi telefoane din toată lumea.

Am primit de exemplu telefoane de la oameni din Franţa sau Italia care iubeau Jerusalema, nu ştiau engleza şi comunicarea era foarte dificilă. Nu m-aş fi gândit vreodată că acest cântec va ajunge să fie iubit în toată lumea, aşa cum se întâmplă acum.

Am început să plâng. Mi s-a părut uimitoare reacţia oamenilor. Am plâns, pentru că este ceva incredibil pentru Africa de Sud şi mi-am spus: „Doamne, nu îmi vine să cred, toată lumea ascultă cântecul meu'. Şi acum am momente când plâng sau când râd când mă gândesc la impactul cântecului.”, a mai declarat Nomcebo Zikode.

„Jerusalema e un cântec spiritual'

„Jerusalema este un cântec spiritual. Cântecul spune printre altele: „Ierusalim e casa mea/Ia-mă de aici/Casa mea e în Ierusalim/Vino cu mine într-un loc unde e fericire'. Când am înregistrat cântecul, nu eram foarte fericită, aşa că m-am gândit ca versurile să facă referire la faptul că îi cer lui Dumnezeu să mă ducă într-un loc unde e fericire şi bucurie.„, spune Nomcebo Zikode.


FOTO: pagina personală Facebook


 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter