Concertul The Havana Lounge: muzica traditionala cubaneza

Publicat pe

Dupa doua concerte sold-out sustinute in 2006 si 2008, Live From Buena Vista – The Havana Lounge readuce spiritul cubanez la Bucuresti si in iarna acestui an. Sambata, 7 februarie, Salii Palatului va gazdui un nou spectacol al celebrei orchestre, un regal de muzica traditionala cubaneza in ritm de son, cha cha, rumba, salsa sau bolero.

Concertul Live From Buena Vista – The Havana Lounge ii va avea drept capete de afis si anul acesta pe Julio Alberto Fernandez si pe Teresa Garcia Caturla, doi dintre superbunicii' (Los Superabuelos) son-ului. Stil muzical specific Cubei, son-ul imbina elemente melodice spaniole cu numeroase influente de origine africana. Desi greu de stabilit cu exactitate originea acestui gen muzical, istoricii indica radacinile in partea de est a Cubei unde, la sfarsitul secolului XIX, asezarile erau populate de hispanici, acestora alaturandu-se mai tarziu si triburi de africani. In urma interactiunii si a schimbului de elemente culturale dintre cele doua comunitati, a luat nastere son-ul – o fuziune de ritmuri tribale si sonoritati traditionale spaniole ce s-a transmis din generatie in generatie ajungand treptat si in alte regiuni ale insulei.

Artisti din Guantanamo, Manzanillo, Santiago de Cuba, Sierra Maestra si Baracoa au imbogatit si au raspandit noile ritmuri in toata Cuba, astfel incat la jumatatea secolului XX el son' devenise deja muzica preferata a clasei aristocrate, rasunand din toate localurile selecte ale Havanei.

Spectacolul pe care orchestra cubaneza Live from Buena Vista – The Havana Lounge il va sustine pe 7 februarie la Bucuresti este inscris in seria evenimentelor World Music Masters, biletele putand fi achizitionate in continuare, la diferite categorii de pret in functie de pozitia in sala – 60, 85, 110, 140 de lei – atat din reteaua magazinelor Diverta, cat si online, de pe www.myticket.ro.
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter